Video | Groningse lunchroom oefent alvast met koffie smijten vanaf 1.5 m

https://www.instagram.com/p/B_CwjIvp_D7/?utm_source=ig_web_copy_link

De anderhalvemetersamenleving, als we Rutte en co mogen geloven, zitten we er nog een tijdje aan vast. Maar wat betekent dat voor de horeca? Lunch & LavAzza uit Stad blikt alvast vooruit.

Snackie? Hoppah, hier. Bak leut erbij? Geen probleem, vangen vriend. De post van Groninger lunchroom Lunch & LavAzza is slechts een van de vele filmpjes waarin lui met koffie en eten smijten die opdoemen op het internet.

Humor, zeker zeker. Maar niet in de laatste plaats een kritische blik op de nabije doch onzekere toekomst.

Lunch & LavAzza

Toch laat de Groninger tent het niet bij het gooi- en smijtwerk. Ook de wat serieuzere manieren om straks eventueel te functioneren binnen de zogenaamde anderhalvemetersamenleving passeren de revue op hun Instagram-pagina.

Hengeltje als hulpmiddel bij het betalen, karretje om uit te serveren, pizzaplaat als dienblad op afstand. Eigenaar Leo van Teijlingen bedacht samen met andere winkeliers een aantal manieren om klanten te serveren voor wanneer het straks weer mag.

Zware tijden

Dat is nodig, want op dit moment is het geen vetpot voor Leo en andere horeca-ondernemers.

“Ik blijf open voor take away om de huur te kunnen betalen. Thuisbezorgd is voor ons niet haalbaar, zij vragen 30 tot 35 procent commissie. Dan blijft er op een bestelling van 10 euro nog maar een paar euro over. Waar doe je het dan voor?”, vraagt de Groninger ondernemer zich af. “Maar ik wil denken in oplossingen, en niet in treurigheden.”

En dat de tent denkt in oplossingen, bewijzen de video’s en Leo’s ideeën over lunchen met plexiglas. “Wij gaan er eigenlijk van uit dat we straks de helft van onze tafels kwijt zijn in de zaak en we denken na over oplossingen met plexiglas op tafel”, vertelt hij. “Zodat mensen die niet uit hetzelfde gezin komen toch bij elkaar aan tafel kunnen zitten.”

Bron: dit artikeltje van DvhN. Klik voor meer quotes en filmpjes van Leo.

https://www.instagram.com/p/B_CwdjTptYv/?utm_source=ig_web_copy_link
Psst, hier meer afleiding: