Video | Groningse vrienden maken droom waar: 500 vierkante meter aan fitness aan de Oude Ebbingestraat

Eigen video van Push & Pull

Voor Rink Dubblinga en Laurens Groeneveld is het een jongensboek. En ook nog eens hun eigen. De twee Groningse vrienden openen namelijk 1 juni een nieuwe sportschool aan de Oude Ebbingestraat. Daarin moeten de beste apparaten ter wereld die er zijn voor krachttraining een plekje krijgen. Maar belangrijker dan dat. Het moet de plek worden waar de community van Push & Pull kan groeien.

Net zoals Rink en Laurens ooit het pittoreske Winsum inruilden voor Stad is het ook zakelijk tijd voor een grotere stap. De twee jongemannen kennen elkaar al bijna hun eigen leven. Van onbezorgd skateboarden en voetballen op de pleintjes van ‘het mooiste dorp van Nederland’ tot eigenaren van een eigen sportschool.

Sportgekken

Niets ten nadele van de grote ketens, maar wat Rink en Laurens neerzetten is wel echt supertof. Jongens uit de regio met passie voor wat ze doen. Ze zijn de personifiëring van geloven in jezelf en je plannen. De één is net klaar met zijn studie sportkunde, de ander bijna: “We zijn wel sportgekken, dat is wel duidelijk,” aldus Rink. Hij snapt wel waarom ik me afvraag wat hun sportschool nou anders maakt dan de anderen. De concurrentie in deze branche is moordend. Het beste geïllustreerd door een vestiging van TrainMore slechts een hink-stap-sprong verderop.

Op de vloer

“Wij bouwen niet aan een klantenbestand, maar aan een community,” zegt Rink zelfverzekerd. Het lijkt wel het toverwoord tegenwoordig. Community. Maar er zit wel degelijk iets in. Meer dan ooit lijken veel Stadjers op zoek naar een connectie. Beetje anoniem aan je blokjes werken kan natuurlijk altijd en overal, maar dan ben je bij Push & Pull aan het verkeerde adres. “Wij zijn áltijd op de vloer. Geven actief extra begeleiding. Als we zien dat iemand een oefening niet goed uitvoert willen we helpen. Zonder betuttelend te zijn zou je ons kunnen zien als docenten. En wij helpen iedereen.”

500 vierkante meter

Het is moeilijk voor te stellen, maar over zes weken moet Push & Pull open. Liefst 500 vierkante meter aan fitness, een winkel in voedingssupplementen en een bar plus lounge moeten dan klaar zijn. En de boys doen alles zelf. Gelukkig hebben ze een goed getraind lichaam. Gewoon twee mensen met een gezamenlijke passie. Doen. Nait soezn. Corona? “We zijn helemaal klaar met de lockdown, maar hebben gelukkig iets om naar uit te kijken.” En zo is het. En bij deze beloofd. Wij komen in juni terug om eem noar Push & Pull te gaan.

Psst, hier meer afleiding: