Video | Hele aflevering Danny Op Straat met Paddepoel-gangsta’s online

“Iedereen heeft tegenwoordig een mes. Je moet jezelf kunnen verdedigen,’’ zegt een van de minderjarige Scafaboys uit Paddepoel in Sta in de eerste aflevering van ‘Danny op Straat’. De hele episode is vanavond om 21:10 te zien op NPO en staat nu al op YouTube.

Eerder kwam de groep uit Paddepoel al in het nieuws omdat een 14-jarige jongen in de teaser van het nieuwe televisieprogramma ‘Danny op Straat’ een kapmes liet zien. Onderwerp van de aflevering is drillrap, een vrij agressieve vorm van spoken word, om het eufemistisch te houden.

Volgens de Paddepoel-gang is drillrap “gewoon normale muziek.’’ De gasten maken samen liedjes en clipjes en pleuren die op YouTube. Volgens RPvanZuid, die vaak het woord neemt, ligt zelfs een contract bij TopNotch in het verschiet, zo vertelde hij van de week in een boze pb naar ons.

“Messen voor zelfbescherming”

Een jongen haalt in de aflevering een keukenmes tevoorschijn. “Deze is van je moeder gestolen, toch?”, vraagt Ghosen. De jongens zeggen de messen zelf ‘ergens’ te kopen en er vervolgens gewoon buiten mee rond te lopen. Maar, zo rept een van de jongens, het keukenmes is “nog klein.’’ V

Vervolgens toont de 14-jarige jongen het beruchte kapmes. De jongens claimen de messen nodig te hebben als bescherming tegen “vijanden’’ uit “vier drie”, doelend op de postcode van de naastgelegen wijk Vinkhuizen. opmerkelijk is ook dat er echt hele kleine kinderen bij lopen.

De gastjes menen verder dat het dragen van een mes een hype is geworden. Omdat veel jongeren nu een mes dragen, moeten zij ook wel. “Zonder mes ben je een loser,” legt een van hen uit. In pb’s naar ons toe lieten ze overigens van de week weten dat ze er waren ingeluisd door Danny.

“Het zou alleen over muziek gaan. Dat kapmes is van huis opgehaald. Hij heeft ons verneukt”, was hun lezing.

Psst, hier meer afleiding: