Video | Hele dikke boot manoeuvreert voorzichtig en als een baas door nauwe Groningse bruggen

Tussen Highsanty en Stad liggen verschillende grote scheepswerven aan het Winschoterdiep. Dat is al eeuwenlang zo. Ooit stond Groningen daarom zelfs goed bekend in de hele wereld.

Tegenwoordig weten minder mensen dat en is de importantie van de werven ook wel wat afgenomen. Dat laat onverlet dat regelmatig verse schepen worden opgeleverd aan de boorden van het oude kanaal. En niet zomaar sloepjes, vissersbootjes en wat jachten, maar beste coasters.

Secuur manoeuvreren

Dat zijn schepen die vooral voor kustlijnen langs varen en dus niet zo groot als de enorme olietankers en containerschepen die tussen China en Rotterdam klapp’n. Dat past ook niet in het Winschoterdiep. Maar alsnog zijn het beste apparaten, zeker in verhouding tot de kanalen en bruggen in Stad.

Daar moeten de kapiteins namelijk doorheen manoeuvreren om op open zee te geraken. De route gaat via het Winschoterdiep naar Stad. En dan vanaf daar verder via het Eemskanaal naar de zeehaven van Delfzijl. Dat betekent dat heel wat nauwe bruggen en passages overwonnen moeten worden.

Veertien nauwe bruggen en een sluis

In het geval van het schip Hagland Pioneer, dat gisteren van de werf Royal Bodewes naar Delfzijl voer, begint dat al in Hoogezand met de Rengersbrug. Daarna volgen nog dertien bruggen en een sluis voordat het zoute water is bereikt. Al die bruggen zijn maar een paar meter breder dan het schip.

Artikel gaat verder onder de video

De tewaterlating van Hagland Pioneer

De Hagland Pioneer is 87 meter lang en 15 breed. De Rengersbrug, het eerste obstakel, telt 16 meters in de breedte. Het schip heeft daar aan weerzijdes dus maar een halve meter speling. In Stad is dat niet anders. Ook de Duinkerkerbrug, bij de vuilnisbult, is maar 16 meter breed. Past net.

Hulde voor de vaarskills

De Sontbrug, te zien in het filmpje, is een stukje breder met 18 meter, maar alsnog is dat behoorlijk smal. Sikkom 1,5 meter ruimte aan bak- en stuurboord lijkt veel, maar is niks met zo’n gevaarte. Maar het is nog nooit misgegaan met die grote coasters in en rond Stad. Daar kan de binnenvaart nog wat van leren.

En het levert bijzondere plaatjes en beelden op. De Sontbrug gaat vaker open, net zoals zoveel bruggen in en rond Stad. Meestal voor een Duitser met een veel te dik jacht die weigert de mast naar beneden te halen waardoor dikke files ontstaan. Regelmatig voor een binnenvaartschip en soms voor een bultrug.

Hagland Pioneer

Maar zelden zie je in een stad dan ineens een schip van 87 meter lang en tientallen meters hoog voorbijkomen. Dat is opmerkelijk. En blijft bijzonder. Net zoals de te waterlading van zulke schepen in het Winschoterdiep indrukwekkend blijft en daarom telkens honderden nieuwsgierigen trekt.

De Hagland Pioneer vaart nu tussen de Eemshaven en Borkum. Geen idee waar het naar onderweg is. Zeker is dat het hybride cargoschip is gebouwd in opdracht van de Noorse reder Hagland en vaart onder de Noorse vlag. Oh ja, en Hagland bestaat al sinds 1872. Gewoon eem 150 jaar oud dus.

Psst, hier meer afleiding: