Video | Het is weer Bloemetjesmarkt: Duitsers rijden afgesloten Zuidelijke Ringweg op. Paniek! (En meer video-hilariteit)

Fijn dat corona naar de achtergrond is gedrukt. Want dat betekent dat het normale leven wieder da ist. Zo ook de Bloemetjesmarkt. Met ouderwets drommen Duitsers die kwistig Blumen kaufen in Stad. Horror voor de brakke binnenstadbewoner die onderweg naar de Appie zestien keer struikelt over Duitsers. Maar goed voor de lokale economie. En ook altijd fijn voor opmerkelijke content.

Zo maken wij traditiegetrouw twee filmpjes op Bloemetjesmarkt. In eentje laten we Duitsers grapjes voorlezen over Duitsers in het Nederlands. Klinkt suf. Maar het resultaat is vaak behoorlijk grappig, al zeggen we het zelf. Het tweede filmpje staat doorgaans in het teken van Duitsers die verkeerd rijden in de binnenstad.

Artikel gaat verder onder het filmpje. Niet weggaan. Gewoon uitlezen

Duitsers lezen mopjes voor over zichzelf tijdens Bloemetjesmarkt 2019

Daarom geen verdwaalde Duitsers op Zuiderdiep?

Gaan we in de ochtend eem een uurtje filmen op Zuiderdiep. Meer tijd is niet nodig om genoeg hilarische beelden van Duitsers, die gevangen raken in het verkeerscirculatieplan en in blinde paniek constateren dat ze geen kant meer op kunnen terwijl er twee grote stadsbussen aan komen, te sprokkelen. En samen te smeden tot een lekkere lachvideo van twee minuten.

Het eerste filmpje is af en staat inmiddels online op alle kanalen. Helaas is het niet gelukt om vanochtend verloren Duitsers in dikke sleeën te spotten op het Zuiderdiep. Misschien was de bewegwijzering deze editie goed op orde. Allicht stonden we er op het verkeerde moment. Kan ook. Maar het kan ook dat de Duitsers, die normaal in de binnenstad verdwalen, dit keer niet verder zijn gekomen dan de ringweg en nooit de binnenstad hebben gehaald.

Artikel gaat verder onder het filmpje. Niet weggaan. Je bent er bijna!

Duitsers in paniek op het Zuiderdiep

Tschüss, auf wiedersehen!

Een verkeerde afslag en ze belanden in een niemandsland waar de elementen vrij spel hebben en hopen zand wachten op vers gepoetste autolak. Het is niet bekend hoe het is afgelopen met de twee wagens uit het bovenste filmpje. Of ze de weg terug naar die Heimat hebben gevonden. Nog steeds dwalen in niemandsland en pas bij de oplevering van de Zuidelijke Ringweg in 2692 (nog meer vertragings en weder dienende) een uitweg vinden. Of dat ze uiteindelijk de hoop hebben opgegeven en zijn overgegaan tot het graven van kuilen in al die bulten zand. Keine ahnung.

Het artikel is na het filmpje afgelopen. Kun je eindelijk wat anders doen!

De 2022-versie

Psst, hier meer afleiding: