Video | Hoe Olympiër en bekende Stadjer Arend Glas zich opwerpt als knokploeg van Baudet

Arend Glas in de rode trui valt een andere demonstrant met geweld aan

Forum van Democratie houdt op dit moment een bijeenkomst op de Grote Markt waar honderden mensen op zijn afgekomen. Onder hen is Arend Glas, geen onbekende in Stad en Ommeland. Arend heeft namens Nederland als bobsleeër meegedaan aan de Olympische Spelen, schuurt al jaren tegen extreemrechts aan, beheert het social media-account van Studiegenootschap Erkenbrand Noord-Nederland, spuit tig keer op een dag dat traditionele media tot de leugenpers behoren en valt vandaag met geweld een tegendemonstrant aan.

Dat is het vermelden waard omdat Arend vaak wordt aangehaald in de Noordelijke media als sportkenner. Daarnaast had hij recent nog een actieve rol bij Aegir, de studentenroeivereniging. En hij organiseert de wekelijkse fakkeltocht in Groningen voor de vrijheid en tegen het coronabeleid. Ook is duidelijk dat hij de Facebookpagina van Studiegenootschap Erkenbrand Noord-Nederland beheert (daarvan hebben we vele screenshots in bezit die dat duidelijk maken, maar daarover later meer). Dat genootschap is uiterst dubieus, rechtser dan extreem rechts en staat onder andere voor rassenzuivering in het Westen.

Arend Glas nam afstand…

Gister is Glas ook al aanwezig bij de coronademonstratie in het Noorderplantsoen waar de politie moest ingrijpen. Dat dienders optreden tegen lui die de regels negeren, vindt Glas stom. Dus intimideert hij de politie met geschreeuw en boos kijken. Wat het nog opmerkelijker maakt: de demonstranten zijn overwegend erg linkse figuren. Van die knuffelaars die prat gaan op dat alle mensen gelijk zijn. Dat is op zich geen probleem, maar dat staat zo haaks op het gedachtengoed van Glas dat de samenklontering zeer bijzonder is. Alsof FvD een pact sluit met BIJ1.

En vandaag valt hij dus met geweld een tegendemonstrant aan omdat die een andere stem wil laten horen. Terwijl Glas in 2002 nog zwoer afstand te hebben genomen van het radicale en extreme gedachtengoed. Duidelijk voor de bühne want inmiddels spuit hij al jaren de meest radicale, absurde en leugenachtige claims over immigratie, rechtspraak, democratie, media en corona. Oh, en tot slot, als ferme afsluiter: Glas ontkent de holocaust.

Lekker gassie, die Arend.

Psst, hier meer afleiding: