Video | ‘Internetgekkie’ in de inbox: “Alles, iedereen is kwetszszbaar”

We hebben knop -Dump je meuk- op de website waarmee iedereen heel makkelijk tjak kan uploaden. Foto’s, tipjes, verhalen of video’s. Komt dan binnen bij ons via mail of Whatsapp. Hangt er vanaf waarvoor je kiest.

Zonder dat we er echt aandacht aan hebben besteed, want we zijn het nog volop aan het ontwikkelen, komt er al van alles binnen. Zo weten we dat er in Winschoten een geitje is geboren op de kinderboerderij. En in Kolham zingt het lokale shantykoor op het fuifje van de buurtvereniging. Mooi allemaal wel. Maar niet echt waar we naar op zoek zijn. Liever iets in de stad en beetje hip, spannend of hilarisch.

Alu hoedje te boven

Gelukkig komen er ook genoeg dingen binnen die wel interessant zijn. Denk aan het droogneukende stelletje in het bushokje op de Grote Markt. Of de faalspringer van het VVV-kantoor. Vinden wij leuk. En jullie ook. Want die hebben enorm gescoord. En het is precies de bedoeling van Dump je meuk. De massa ziet immers veel meer dan wij hier op kantoor. Samen maken we Sikkom toffer. Dat is het idee.

Soms komt er ook wat binnen waar we ons over verbazen. Met afschuw naar kijken. Of waar we verder geen actie op kunnen ondernemen, omdat er bijvoorbeeld een vraag wordt gesteld, zonder dat de inzender contactgegevens achterlaat. Dan kunnen we er helaas niet op terugkomen. Heel sporadisch ploft er wat in de inbox wat we niet vatten, wat onze fantasie en aluminium hoedjes te boven gaat.

Kwetsbaar

Zoals deze inzending. We worden gewaarschuwd voor onze kwetsbaarheid. Met een letterlijk duistere video. De beste man rept over gevaren, die op de loer liggen. Overal, alles en iedereen is kwetsbaar. We zijn allemaal de pineut zijn. Het leven kabbelt rustig verder, terwijl verdoemenis wacht. Hij weet het zeker en zoekt een podium om zijn boodschap te verkondigen.

Omdat het zo absurd is, geven wij hem dat. Vooral omdat we ook benieuwd zijn naar het vervolg. De prediker heeft geen naam of contactgegevens achtergelaten. Maar belooft wel een andere weg. Een uitweg. “Daar hebben we het zo over.” Het is het laatste dat we van hem hebben vernomen. Dus, anonieme inzender, we zijn benieuwd naar de andere weg, weg van de kwetsbaarheid!

Ga het gesprek aan ( comments)