Video | Jonge ree rent in paniek door de Grunobuurt in hartje stad: “Hij spurtte de hoek om richting Parkbrug”

Video van Iris en Michiel

In de Grunobuurt is het zelden saai. Het is dan ook een fijn wijkie ingeklemd tussen de binnenstad, het Noord-Willemskanaal, Stadspark en stationsgebied met vaak voorbijrijdende treinen en een paar keer per jaar veel toeloop vanwege een groot festival in het Stadspark. De pis van de meeste bewoners wordt dus niet zomaar lauw, maar dat gebeurde gister wel toen een jonge ree door de buurt rende.

Rond 13:00 uur wil Iris de ramen van haar huis aan de Kamerlingh Onnesstraat openen om eem wat frisse lucht naar binnen te halen, het is ook lekker weer jaaa. Een handeling die ze vaker uitvoert en waarbij ze steevast over de straat uitkijkt waar zelden iets gebeurt. Maar gister ziet ze ineens een ree door de straat rennen. Haar vriend Michiel vertelt: “Ze stond eerst eem perplex toen ze de ree zag. Dat is wel het laatste wat je verwacht in de stad. Na een paar seconden pakte ze snel haar telefoon en maakte ze dit filmpje.”

Hoe is het met de ree afgelopen?

De video heeft Michiel vervolgens op zijn Instagram geplaatst om het opmerkelijke tafereel te delen met elk en ain, maar vooral omdat Iris en hij nieuwsgierig zijn na de afloop. Michiel: “Hij kwam waarschijnlijk uit richting van Stadspark of vanuit het Hunzedal en de omgeving Hoornseplas en is langs de A28 in de wijk terechtgekomen. Zeker is in ieder geval dat het beest angstig overkwam en in volle vaart de hoek om spurtte richting de drukte van de Parkbrug. Ik hoop dat het goed is afgelopen. Een meid in de buurt belde in ieder geval met de Dierenambulance. Maar daar heb ik niks meer over gehoord. Vandaar dat ik de video heb gedeeld, in de hoop dat anderen mensen meer wisten.”

Bij de Dierenambulance weet de dame die de telefoon opneemt niet of de ree is gevangen. Maar ze verwacht van niet. “Ik was gisteren niet aan het werk. Maar als een hert of ree in de stad loopt adviseren wij altijd om het beest met rust te laten. Als je hem opjaagt, raakt die in paniek en kan die zo bijvoorbeeld het Noord-Willemskanaal in huppelen of voor een auto springen. Daarom is ons devies altijd om het beest met rust te laten, meestal keert die zelf wel terug naar de natuur. Als die een gevaar vormt voor zichzelf, de omgeving of als hij gewond is, dan geldt dat natuurlijk niet.”

Psst, hier meer afleiding: