Video | Jools Holland en Lang Lang brengen muzikale ode aan Stad: ‘Love Letter to Groningen’

Ploft er zomaar een dondersmooi nieuwtje op deze druilerige, grijze en zoveelste onheilspellende coronadag in de inbox: Jools Holland & Lang Lang brengen een muzikale ode aan Stad met het nummer ‘Love Letter to Groningen’.

Het nummer is nog niet officieel uitgebracht en verschijnt straks op het album ‘Pianola. Piano & Friends’ van Jools Holland. Maar op Spotify is de liefdesbrief al te beluisteren en op YouTube plaatst de beroemde zanger, muzikant en televisiepresentator (bekend van het BBC-programma ‘Later with Jools Holland’- een van de meest invloedrijke muziekprogramma’s ter wereld) alvast een teaser met uitleg.

Jools Holland en Groningen

Zo vertelt de Brit dat hij het nummer Love Letter to Groningen heet omdat hij hier eens per jaar kwam vanwege de EBBA-awards. Dat waren de Europese prijzen voor muzikaal talent dat op punt van internationaal doorbreken stond. Deze awards werden tot en met 2018 uitgereikt tijdens Eurosonic Noorderslag. Jools Holland was altijd de presentator van de gala-avond in de Oosterpoort. Daar heeft Jools zulke goede herinnerings aan dat hij samen met Lang de ode heeft gemaakt.

Hans Hanneman, ook wel bekend als de Groninger Johnny Cash, is de tipgever van dit leuke nieuwtje en kan wat meer vertellen over hoe machtig dit is. Hoe groot Jools Holland is, behoeft geen uitleg. Maar Lang Lang is voor ons in ieder geval onbekend. Hans: “Ik weet dat hij wereldwijd de leading man is als concertpianist. De Horowitz of Arthur Rubinstein van onze tijd. De de fans van de oude meesters zijn het daar vaak fel mee oneens, maar Lang Lang is echt een hele grote concertpianist.”

Love Letter to Groningen op Spotify

Psst, hier meer afleiding: