Video | KEI-week is na een lange coronadroogte eindelijk weer aan. Dit staat Stad te wachten

Drie jaar geleden werd voor het laatst de KEI-week georganiseerd. Het grootste studentenintroductieweek (5500 deelnemers) van Nederland werd daarna vanwege corona vooral online en op stiekeme thuisfeesten gevierd. Dit jaar kan gelukkig weer ouderwets uitgepakt worden.

Dat begon vanochtend met de traditionele KEI-markt op de Vismarkt, waar instanties, bedrijven die iets van studenten moeten hebben en anderen zich presenteerden aan de duizenden nieuwe eerstejaars. Vanmiddag was ook de Sit and See, een variant van hop on hop off om Stad snel te leren kennen. En vanavond is de Grand Opening op de Grote Markt. Traditiegetrouw is dat met artiesten van formaat, maar voor vanavond is het nog een geheim wat er exact gaat gebeuren.

Rest van de week

Dinsdag staat de KEI-picknick onder andere op het programma. Net als de KEI-parade, wat best tof is. Tientallen studentenverenigingen rijden op uitgedoste vrachtwagens en bussen in parade door de binnenstad. ’s Avonds is Night of the Songs op de Grote Markt, volgens de organisatie het grootste karaoke-feest van Europa. Als dat niet dolletjes wordt!

Artikel gaat verder onder de video

Het leukste onderdeel van de KEI-week staat woensdag wellicht op het programma. Dan is het namelijk de KEI-kroegentocht. Elk jaar weer goed voor duizenden dronken dropjes in het centrum die zichzelf voor Sjaak zetten op onze camera.

Eindfeest

De Kardingerplas is de place to be op donderdag. Daar wordt namelijk het Backyard Beats: Open Air Festival gehouden. Beetje biertjes drinken, dansjes doen en blauwalg happen in de Kardingerplas. Daarnaast is op donderdag de Eat & Greet (hapje eten bij studentenverenigingen) en wordt de Vismarkt omgetoverd tot openlucht bioscoop. Vrijdag is het grote eindfeest in Martiniplazaaaaaa.

Nou, dat is er dus allemaal te doen. En op dit alles haakt de lokale middenstand alleraardigst in. Zo heeft de Appie aan het Kwinkeplein bier in de aanbieding. En niet een kistje pils met wat korting. Nee die kortings krijg je per rolcontainer. Want zo halen studenten bier in Groningen. Ook Belsimpel, sponsor van de KEI-week, laat zich zien met speciale gevelletters op het dak: Keisimpel op het dak.

Check hier het complete programma

Psst, hier meer afleiding: