Video: Kermesse van Vindicat levert bijzondere en naakte taferelen op

Vroeger. toen een strikte scheiding tussen mannen en vrouwen nog traditie was, mochten studentes van Vindicat één keer per jaar tijdens Kermesse op bezoek komen in de kroegen van de mannen. Om te voorkomen dat de dames de weg een week later terug konden vinden, werden kroegen omgebouwd zodat ze onherkenbaar waren. Ook de studenten moesten verkleed gaan, zodat niemand ze kon herkennen.

Hoewel de gescheiden cultuur inmiddels lang achter ons ligt, viert Vindicat nog elk jaar drie dagen lang Kermesse. Met nog steeds dezelfde insteek als vroeger: clubhuizen en kroegen worden onherkenbaar gemaakt en gasten moeten verkleed komen. Afgelopen weekend was Kermesse 2017 aan. Met als gevolg overal in de stad verklede dronken droppies. Vast wel gezien als je in het centrum was. Want Kermesse is afzien en keihard borrelen. Dat begint overdag en gaat de hele nacht door.

Typisch Kermesse

Zo stond vorig jaar een Vindicater om 15:30 uur op zondag uit zijn plaat te gaan voor een dj bij een winkel die louter wat chillmuziekjes draaide voor de klanten. Werkelijk waar een prachtig en hilarisch gezicht. Ook dit weekend stroomde de stad weer vol met allerlei bijzondere en dronken taferelen. Zo spotte een van onze lezers een gast die in zijn blote tampeloeris midden in de nacht een biertje aan het borrelen was met zijn bijzonder uitgedoste maten. Zie je ook niet elke nacht en zoiets beklijft.

Zomaar een naakte dude zien, is natuurlijk schrikken. Vraag maar aan Maan. Ook de inzender schrok van wat ze zag. Ze twijfelde even om de politie te bellen, maar heeft dat uiteindelijk niet gedaan. Het is overigens niet zo gek dat mensen schrikken als ze zomaar pardoes een naakte student zien op straat midden in de nacht, maar tegelijkertijd is Kermesse wel een van de voorbeelden waarmee Vindicat kleur geeft aan de stad. Drie dagen lang non-stop feesten, een grote verkleedpartij en overal bijzondere verschijningen, zie je niet in Amersfoort of Leeuwarden.

En Kermesse is goed voor de horeca en bierleveranciers. Vorig jaar werden elke dag bouwcontainers vol met lege bierglazen en andere meuk afgevoerd vanuit het Vindicatpand aan de Grote Markt. De schrale bierlucht was ondragelijk in de Sint Jansstraat, waar de containers wachtten op vertrek. De straat lag onder de plassen rottend gerstenat en plakte als de vloer van de keuken na een veel te hard feestje. En daarom: hartje Vindicat. Ondanks de aanstootgevende beelden van naakte bier zuipende gasten.

Filmpje van DVHN van Kermesse 2016

Ga het gesprek aan ( comments)