Video | Kom in actie voor Kledingbank Maxima: dinsdagavond speciaal inzamelmoment in Stad

De Voedselbank kennen we (helaas). Maar mensen die al niet genoeg centen hebben voor voldoende eten komen al helemaal lastig aan leuke kleren. Shared Spaces Haren vindt dat niemand ‘in de koude kleren’ mag staan en is een inzamelingsactie begonnen voor Kledingbank Maxima in Stad. En dinsdagavond éénmalig in Stad!

Het gaat om kleren, schoenen en accessoires die er nog goed uitzien, maar die je wel kan missen. Bijvoorbeeld omdat je het niet meer past (lees: coronakilo’s). De oprichters van Shared Spaces Haren zijn daadkrachtige, energieke ondernemers die elk hun uitdagingen hebben overwonnen om hun lifestyle meer in balans te kunnen brengen. Kennis en expertise die ze graag willen delen met anderen. Omdat je samen zoveel sneller groeit. Omdat samen van succes genieten je geluksgevoel vergroot. Ook willen zij iets terugdoen voor de maatschappij en zijn daarom een inzameling gestart. Er zijn diverse momenten tijdens de week waarop je kleding kan inleveren aan de Rijksstraatweg 184 in Haren.

Proeflokaal Hooghoudt

Maar Haren is vanuit Stad toch een behoorlijke stukje stoempen tegen de wind in. Daarom organiseren Shared Spaces, Sikkom en Proeflokaal Hooghoudt een éénmalig inzamelmoment in het centrum van Groningen. Dinsdag (4 mei) kun je tussen 16:30 en 19:30 kleren inleveren bij Proeflokaal Hooghoudt, Gedempte Zuiderdiep 61 (naast coffeeshop De Vliegende Hollander). Belangrijk: de kleding moet in goede staat zijn.

Zonder kassa

Maxima is een modezaak zonder kassa. Klanten moeten het goede gevoel in de winkel krijgen; ze worden serieus genomen en met respect behandeld alsof ze shoppen in een normale kledingzaak. Er zijn kledingcollecties voor een half jaar. Uit de zomercollectie en uit de wintercollectie kunnen mensen met een uitkering of een laag inkomen ongeveer vijftien stuks kleding gratis bij elkaar winkelen.

Maar goed. Belangrijkste boodschap. Kijk even goed in kasten en lades. Want je hebt vast wel iets weg te geven. En fiets, loop, brommer, bus dan dinsdag even langs het Gedempte Zuiderdiep 61.

Psst, hier meer afleiding: