Video | Kraantje plukt op ’t podium in volle snelheid een biertje uit de lucht

Kraantje Pappie is toch wel een van de iconen van Groningen. Niet alleen vanwege zijn rap-kwaliteiten en de liefde voor Stad die in zijn liedjes doorklinkt, maar ook vanwege zijn biervangcapiciteiten.

Op het podium van het traditionele slotconcert van Rowwen Hèze spreekt Kraantje het publiek toe: “Je hebt nog nooit in je leven een echte feesttent gezien, zonder dat je…” En dan valt het eem stil omdat er een biertje via de lucht met een rotgang onderweg is naar Kraan.

Groningen de bierkoningen

Bij de meeste mensen zou het gerstenat vol in de bakkes belanden, maar niet bij de alerte Stadjer. In een vliegensvlugge beweging plukt hij het biertje uit de lucht, vertelt de mensen dat ze eem moeten wachten en neemt een ferme slok. Hulde, en de massa gaat loessoe.

Kraantje is zeker niet de eerste die zoiets presteert op het podium. De beelden van John Coffey op Lowlands van een paar jaar geleden zijn over de hele wereld viraal gegaan. En de allermooiste is misschien wel de actie van Suarez, de ex-voetballer van FC Groningen.

Luis Suarez en Kraantje Pappie

Jaaaaaren geleden speelt de FC voor de play-offs in Utrecht en de groen-witten pakken de thuisclub keihard aan. Ook Suarez doet een duit in het zakje en scoort, zoals hij wel vaker doet. Dat waardeert het publiek van Utrecht niet echt en er wordt met bier gegooid.

Een van de halve liters belandt pal naast Suarez op het veld. De Uruguayaan bedenkt zich niet, pakt het biertje op en neemt er een ferme slok van om zijn goal te vieren. Magnifiek.

Psst, hier meer afleiding: