Video | Leraren Harens Lyceum gaan helemaal loco in rapvideo

Je kent ze wel. Van die pijnlijk video’s gemaakt door docenten of één of andere muffe verzekeringsmaatschappij. Volwassen mensen met een serieuze baan die zichtbaar ongemakkelijk in een situatie worden geplaatst waar ze nooit om gevraagd hebben. Hoe anders zijn de ‘Muziekbazen’ van het Harens Lyceum.

In de clip shinen de drie muziekleraren van de school: Jasper Verkuil, Cesco Homminga en Kirsten Holwerda. Laatstgenoemde legt uit: “We hebben dit dus als een ‘grapje’ gemaakt voor onze leerlingen. We zijn een school voor voortgezet onderwijs (havo/vwo) in Haren. We hebben normaal gesproken naast onze gewone muzieklessen ook mega veel muzikale workshops en sommige leerlingen volgen de vooropleiding op het Prins Claus Conservatorium.”

Geen feestjes

Normaal gesproken organiseren de docenten veel voorstellingen in de theaterzaal van het Lyceum. “Door Corona konden al die feestjes niet doorgaan en hebben we veel online gedaan. Maar door het dringende advies om niet te zingen en de anderhalvemeterregel die we hadden, konden we ook in de reguliere muziekles niet met bandjes en popmuziek aan de slag.”

De leerlingen gingen aan de slag met elektronische muziek via hun laptops. Dat dit op afstand allemaal niet zo simpel is ondervonden de docenten ook toen ze zelf aan de slag gingen. Toch mag het resultaat er zijn. Wat een bazen!

Psst, hier meer afleiding: