Video | Martinikerk in korte Pixar-animatie. Vanaf nu zie jij de kerk voor altijd als een smiley

De Martinikerk is op 0:23

The Blue Umbrella is een korte animatievideo van Pixar die al in 2013 gedropt is op YouTube. De video is ons nog nooit opgevallen, tot nu. Want op Reddit laat iemand weten dat de Martinikerk in de video is gebruikt.

Aan de indrukwekkende noordzijde van de kerk, die aan de kant van het Martinikerkhof, zit een smiley verstopt. Daar moet je wel eem het juiste kader voor pakken, maar dan kun je er twee kanten mee op. Of een openstaande mond met daarboven twee ogen die geschrokken naar links kijken of precies andersom. Hangt maar net van het perspectief af met dank aan de drie ogen, waarvan er telkens maar twee op de foto staan. Leve de illusie van de kerk.

Screenshot uit de video en de Martinikerk

Drie seconden fame

Dat shot komt terug in de korte animatievideo van Pixar. De camera volgt een paraplu in de stromende regen die ver achter zich een andere plu spot waar die pardoes verliefd op wordt. Elke windvlaag wordt door de plu aangegrepen om zich los te rukken van de drager en richting de andere paraplu te vliegen. Net voordat de eigenaar de metro inloopt lukt het de paraplu om zich te bevrijden. In het volgende shot vliegt de plu voor de Martinikerk langs.

Om exact te zijn op 0:23 seconden.

martinike
Psst, hier meer afleiding: