Video | Motormuis onderweg naar ongeluk: “Aan de kant met die caravan!”

Screenshot van de video

Politie Westerkwartier heeft gister een video op Facebook geplaatst van een motoragent die onderweg is van Stad naar een ongeluk in Leek. In de video (onderaan het artikel) is goed te zien hoe automobilisten hinderlijk voor de motor blijven hangen.

Vol gas klapt de motormuis, want er is sprake van hoge prioriteit, van Groningen-Zuid richting Leek. Uiteraard met de sirene en het zwaailicht aan om het andere verkeer te manen aan de kant te gaan. Dat lukt echter niet altijd even goed, blijkt uit de video. En dat begint al in Stad, waar automobilisten niet door hebben dat de motormuis erlangs moet.

Aan de kant met die caravan!

Maar op de A7 wordt het helemaal bont. Zo klapt een auto met caravan vlak voordat de politiemotor eraan komt nog eem de linkerbaan op om niet alleen een auto in te halen, maar ook nog een vrachtwagen. Nu heeft de chauffeur het excuus dat hij allicht al bezig was met het inhalen voordat hij de agent in de smiezen heeft. Maar daarna wordt doodleuk nog een vrachtwagen ingehaald, terwijl het geen probleem is om terug te gaan naar de rechterbaan en zo ruimte te creëren voor de hulpdienst.

Moraal van het verhaal, hoewel Politie Westerkwartier er zelf geen oordeel over wil vellen: opletten in het verkeer en aan de kant gaan als oom agent, tante ambulancezuster of achterneef brandweerman met hoge spoed en alle zichtbare en optische signalen eraan komt.

De video

Als die niet goed laadt, kun je hem hier ook checken.

Aanrijding Leek

Afgelopen donderdag kregen wij van Meldkamer Noord Nederland het verzoek om samen met de ambulance te gaan naar een aanrijding in Leek.
Vanuit Groningen kreeg onze collega André van Team Verkeer hetzelfde verzoek, hij had dienst als aanrijdingselecteur en heeft zijn rit gefilmd.

Geplaatst door Politie Westerkwartier op Zondag 28 juni 2020