Video: naakte studenten in vreemd ritueel op dak

Wat doe je als je maat jarig is? Kleren uit, dak op, bier adten, elkaar vernederen en de beelden opsturen naar de birthday boy, toch? Allemaal boven op een dak in Groningen.

Publicatie waardig? Nou, even over getwijfeld. Toch maar gedaan, want blijkbaar bestaan dit soort rituelen in deze stad en dat is op z’n minst intrigerend en het vermelden waard. Bovendien is het filmpje (ongecensureerd) al bijna 100.000 keer bekeken op Dumpert.

Maar boven alles: het wekt vragen op. Is het een maf ritueel van een studentenvereniging? – Vindicat, zoals Dumpert beweert. Of gewoon een groep vrienden? En natuurlijk niet te vergeten: waarom in godsnaam?

Wat we wel weten, is wat we zien. Dat is een poedelnaakt ventje die een complete boodschappenlijst over z’n bolletje gekieperd krijgt. Van bami en bloem tot een rauw ei. Dat lijkt hij vrijwillig te ondergaan en ook degene die het ritueel leidt, gaat uiteindelijk met de billen bloot.

Onschuldige kwajongensstreken? Zeker mogelijk. Iemand die onder druk in adamskostuum op film een zooi eten over zich heen krijgt? Kan ook.

Dumpert zegt Vindicat

Nogmaals: Dumpert, plaatser van het filmpje, beweert dat het Vindicaters zijn. Want halflang haar, schorre stem en een paar woordjes Latijn? Als dat de enige aanwijzingen zijn, zouden ze letterlijk bij elke vereniging kunnen horen. Misschien ook helemaal niet belangrijk. Kijken, verbazing, wegklikken en vergeten.

(Wij hebben Vindicat gebeld voor een reactie, maar tot op heden hebben we niemand te pakken gekregen.)

Ga het gesprek aan ( comments)