Video | Oekraïense songfestivalband Go_A komt naar Bevrijdingsfestival met waanzinnig nummer en om aandacht te vragen

https://www.youtube.com/watch?v=U7-dxzp6Jvs

Met het risico op eeuwig gezichtsverlies: i’m a sucker for het songfestival. Nootjes, chips, lambrusco, cijfers geven. De hele shebang. Vorig jaar zelfs bijna gestemd op Oekraïne die met SHUM op z’n zachtst gezegd opvielen. Over een paar weken komen ze naar het Bevrijdingsfestival in Stad om aandacht te vragen voor de oorlog in hun land.

Oekraïne. Het land dat een jaar later opeens een totaal andere associatie met zich meebrengt, zeker nu we richting 4 & 5 mei gaan. De oorlog in het Oost-Europese land heeft impact op ons, zeker wanneer we Bevrijdingsdag vieren. Wetende dat 1500 kilometer van Nederland een bloedige oorlog uitgevochten wordt.

Via de Oekraïense overheid

Hoe bijzonder is het daarom dat de deelnemer voor Oekraïne op het songfestival van vorig jaar naar Groningen komt. In de loop van de festivalmiddag, waarschijnlijk rond 16:15 uur, staat Go_A op de Oelala Sena stage. En dat is buitengewoon bijzonder. De mannelijke bandleden mogen namelijk niet zomaar Oekraïne verlaten.

De organisatie van het Bevrijdingsfestival heeft een uitnodigingsbrief gestuurd aan de Oekraïense overheid met het verzoek of de band als geheel mag optreden. Dat is dus gehonoreerd. Bij het optreden is plek voor zo’n 16.000 bezoekers. Tijdens het concert zal gedoneerd worden om de oorlogsslachtoffers te helpen.

Het Bevrijdingsfestival gaat op 5 mei even na het middaguur van start op de drafbaan. Zoals inmiddels wel bij iedereen bekend moet je er een kaartje voor kopen. Kosten: 5,91 euro per ticket.

Psst, hier meer afleiding: