Video | Omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen: nog eem kijken bij de geniale koeienoversteek in Aduard

We schreven er afgelopen week een paar keer over: de koeienoversteekplaats in Aduard, net buiten stad. Daar runt de familie Van der Vis een melkveebedrijf met 200 Jerseykoeien. Om ervoor te zorgen dat die beesten veilig van de stal naar het weiland kunnen hobbelen, heeft de familie een ware koeienoversteekplaats gerealiseerd, inclusief verkeersborden.

Omdat we dit zo mooi vinden, postten we vorige week een foto van die borden met de briljante tekst ‘LET OP! er kan nog een koe aankomen’. Dat plaatje ging behoorlijk viraal, met als gevolg dat de borden werden gejat! Dat vonden we op z’n zachtst gezegd helemaal niet tof.

Hartje Grunn

We riepen op de borden netjes terug te brengen, inclusief kratje bier. Tot grote vreugde van ons en de familie Van der Vis werd aan die oproep voldaan, en stonden de borden een dag later gewoon weer op hun plek. M├ęt kratje HJ. Hulde!

Voor ons reden nog eens eem op bezoek te gaan bij de Van der Visjes in Aduard, voor een geheel eigen koeienoversteek-beleving. Want hoe dat eigenlijk allemaal precies in z’n werk gaat, dat wilden we weleens zien. Moooeeeehhh-achtig mooi.

Psst, hier meer afleiding: