Video | Opgelicht doet item over onze vriend Hasselman van Huurwensen

“Het is voor veel studenten een groot probleem om in de particuliere woonsector een huisje te vinden. En daar spelen sommige sites heel sluw op in. Opgelicht ontdekte een bemiddelingstruc die al jaren aan de gang blijkt te zijn”, trapt Jaap Jongbloed het item over onze vriend Perceval Hasselman af.

Over de praktijken van Hasselman hebben we de afgelopen jaren genoeg verhalen geschreven om een boek te vullen. De oplichter heeft een hele rits sites waar die woningzoekenden mee verneukt. Hij doet voorkomen alsof op Huurwensen, 123kamer en al die andere platformen een fantastisch woonaanbod heeft. De zoeker hoeft alleen maar eem 20 euro te lappen om in contact te komen met de aanbieder, zo simpel word je genaaid.

Hasselman is dikke oplichter

Want het aanbod is nep, bij elkaar verzonnen en dat mag niet. Maar dat doet Hasselman wel keer op keer. En telkens belooft hij met knikkende knieĆ«n beterschap en dat laveert ‘ie met opmerkelijke excuses. Hij zou zelf slachtoffer zijn van oplichters en om het nog triester te maken: hij woont nog bij zijn moeder thuis, als succesvolle ondernemer van 28 jaar. Maar iedereen zou het inschrijfgeld terugkrijgen, met een welgemeend sorry.

Dat was althans de belofte in 2017 en 2018. Twee jaar later blijkt dat ook dat allemaal gelul was. Want Hasselman gaat gewoon door, blijkt uit de uitzending van Opgelicht. Sterker: hij harkt tienduizenden euro’s per week binnen met deze zwendel en leeft het goede leven van al die knaken. Beetje rondrijden in veel te dikke wagens en inmiddels heeft ‘ie een prachtige woning gekocht. Allemaal verdiend met structureel mensen oplichten.

Nog een gek weetje over Hasselman: hij heeft een sokken- en voetenfetisj. Hij vraag regelmatig aan klanten, opdrachtgevers en willekeurige personen of die een foto van hun sok of voet willen sturen, in ruil voor geld of korting. Die gast is dus redelijk krankjorum.

Oh en Opgelicht, bel de volgende keer eem met ons. De truc die jullie net ontdekt hebben, wordt door ons al jaren beschreven in tal van artikelen.