Video | Paddepoel-gangsta (14) pronkt met kapmes op NPO: “Voor de opps”

In Paddepoel loopt een gastje van 14 op straat met een enorm kapmes. Daar pocht hij mee in de teaser van het nieuwe programma ‘Danny op Straat’ van Danny Ghosen.

Voor protect“, legt het jonkie uit. Dat begrijpt Danny niet. “Voor de vijanden: ‘Vier Drie’. De andere wijk.” Alsof het een of andere vergeten achterbuurt in een Amerikaanse miljoenenstad is. Maar het is gewoon in Padjepoel. Hoewel, gewoon. Niks ten nadele van Paddepoel. Upcoming wijk, waar woontorens de lucht inschieten en toffe dingen (staan te) gebeuren.

Wakka wakka

Maar het is al heel lang duidelijk dat Groningen een groot probleem heeft met erg jonge gastjes die volledig van God los zijn. Veel te vaak wordt een restaurant, winkelier of zomaar iemand op straat overvallen door minderjarigen. Vorige week werd bijvoorbeeld nog een cafetaria aan de Kerklaan met messen overvallen door een zestien- en vijftien-jarige.

Er is zelfs sprake van een golf van overvallen. Vaak zijn de verdachten jonkies van 15, 16 of 17 jaar die inzet van wapens en geweld niet schuwen. Net zoals het jonkie in het item zegt het kapmes zo te gebruiken als hij zijn vijanden uit de andere wijk tegenkomt. De stoere praat oogst zelfs lof. Tot er “wakka wakka, gevecht” wordt geroepen en iedereen plotsklaps vertrekt.

Danny Op Straat Danny Op Straat is vanaf donderdag 6 februari wekelijks om 21:10 te zien op NPO2.

Psst, hier meer afleiding: