Video | Politie zoekt verdachten van laffe en absurde mishandeling in club aan Grote Markt

De politie heeft woensdag videobeelden gedeeld van twee mishandelingen in een horecagelegenheid op de Grote Markt. De incidenten vonden maandag 28 maart kort na middernacht plaats en houden verband met elkaar.

Op de camerabeelden is te zien is hoe een 22-jarige man uit Groningen tegen een andere bezoeker botst. Er ontstaat een korte woordenwisseling, waarna de man vanuit het niets vol op zijn kaak wordt geslagen.

Flinke klappen

Een vriend van het slachtoffer wil vervolgens verhaal halen bij de man die uithaalde. Een andere man mengt zich in het opstootje dat ontstaat. Hij gaat de vriend van het slachtoffer te lijf. Er worden flinke klappen uitgedeeld.

Later blijkt dat de 22-jarige Groningen een gebroken kaak heeft opgelopen. Het tweede slachtoffer liep blauwe plekken, een gat in z’n hoofd en een tand door z’n lip op.

Woordvoerder Thijs Damstra laat aan ons weten dat de politie de zaak hoog opneemt. “We zijn hier al langere tijd mee bezig en willen dit oplossen. Er is sprake van mishandeling en we hopen dat burgers ons verder kunnen helpen. We zetten dit soort beelden niet zomaar online.”

Psst, hier meer afleiding: