Video | Politie houdt met getrokken pistolen twee gasten aan in de Steenhouwerskade in de binnenstad

Verschillende politie-eenheden rukten gisteravond iets na elf uur uit naar de Steenhouwerskade. Daar werden met getrokken pistolen twee mannen aangehouden.

Volgens Patrick, de inzender van het filmpje, zijn de mannen vermoedelijk gearresteerd omdat ze een vuurwapen bij zich hadden. “In de auto vond de politie iets dat lijkt op een pistool. Omdat de agenten er ogenschijnlijk vrij laconiek mee omgingen, ga ik er vanuit dat het een replica is.”

Nepwapen

Anne Kok, woordvoerder van de politie in Groningen, bevestigt dat het om een nepwapen gaat. “We kregen de melding binnen dat mogelijk iemand met een vuurwapen was gezien. Via een zogeheten uitpraatprocedure, waarin we erg voorzichtig te werk gaan, hebben we twee personen aangehouden.”

In de auto van de jongens werd vervolgens het nepwapen gevonden. De verdachten zijn allebei 22 jaar oud, meldt Anne. “Eentje komt uit Hoogezand, de ander uit Groningen.” Beide gasten zitten nog vast. En bij deze eem de props voor betrokken agenten. Er is zeer kundig en professioneel gehandeld.

Psst, hier meer afleiding: