Video: politiepaarden versus Duitse hooligans op Grote Markt

Met charges en paarden hield de politie vannacht een groep Duitse hooligans in het gareel, want die deden veel te dapper. Zo sprongen ze met vijftig man op het VVV-kantoor en ze gooiden met vuurwerk en van alles.

De Grote Markt vol Duutsers, dat moet wel bloemetjesmarkt zijn, niet? Nou, nee. Hansa Rostock speelt zaterdag 3 februari uit tegen SV Meppen. Heerlijk, derde divisie-voetbal. En wat doe je dan als Rostock-supporter? Dan ga je de avond voorafgaand aan de wedstrijd natuurlijk eem noar de mooiste stad in de wijde omgeving: Grunn.

Charges van politie te paard

Daar beginnen ze vrijdagavond al vroeg met zuipen, bijvoorbeeld voor de Jumbo Oosterstraat. Niet helemaal de bedoeling, zo open en bloot halve liters tanken met z’n tientallen voor de supermarkt. Maar goed, tot dusver niet zo veel aan de hand. De politie is naar eigen zeggen op de hoogte van de Rostock-supporters en heeft zelfs afspraken met de groep gemaakt.

Toch gaat het ergens fout. “Er waren wat woordenwisselingen met een 29-jarige Groninger”, zegt de woordvoerder van Politie Groningen. En dus wordt de sfeer wat grimmiger. Dat leidt uiteindelijk tot een aantal charges van de politie te paard en daarna de aanhouding van zeven stuks Duitse onruststokers. Die overigens daarna weer mochten gaan.

Springen op het VVV-kantoor en vuurwerk

Heel veel meer zegt de woordvoerder van het bureau in Groningen er niet over, maar gelukkig weet de maker van het filmpje ons wel iets meer te vertellen. Die was er namelijk bij. “Ze stonden met een stuk of 40-50 op de VVV treden te zingen en vuurwerk afsteken. We hoorden van een Duitser dat het supporters waren van een team dat vandaag tegen Meppen zou moeten spelen.”

F.C. Hansa Rostock staat overigens bekend om z’n harde kern. Die vinden dat wel mooi, beetje knokken en zo. Maar als je denkt kans te maken tegen een uit de kluiten gewassen Groninger politiepaard, dan heb je toch een paar Finkbräutjes te veel achter de kiezen.

Ga het gesprek aan ( comments)