Video | Qbuzz-chauffeur stapt uit bus om fietser te meppen in Groningen

Een chauffeur van Qbuzz parkeerde gisteravond zijn bus op de Eikenlaan om eem los te gaan op een fietser. Wat er precies vooraf is gegaan, is bij ons onbekend.

Op de video is te zien dat een fietser op de grond ligt naast het fietspad. Zijn fiets ligt gestrand op het pad. Aan de andere kant van het fietspad staat de gelede bus stil. De chauffeur is uitgestapt en probeert de fietser een paar keer hard te slaan. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat de gast op de grond ligt, hij lijkt te zijn neergemept. Maar dat is een aanname. Zeker is dat de jongen tevergeefs probeert terug te slaan. De chauffeur danst als Mike Tyson om de gebalde vuisten van de fietser heen.

Reactie Qbuzz

Tijdens het knokken worden door de buschauffeur termen gebezigd als: “Hè, wat wil je nou jongen. Weg hier.” Het gevecht eindigt als wat omstanders ertussen gaan staan. Zij manen de chauffeur tot kalmte, waarop hij, met in zijn kielzog wat omstanders, in de bus stapt en vertrekt. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot, de fietser (?) gooit boos nog wat naar de bus toe. Ook Qbuzz weet nog niet exact wat er gebeurd is, laat de woordvoerder weten.

“We gaan in gesprek met de chauffeur en we gaan het zelf uiteraard ook onderzoeken, maar daar kan ik nu nog niks over zeggen”, aldus de woordvoerder van de busmaatschappij.

Update: reactie politie

Rond 18:00 uur kwam er een melding binnen bij de politie over een vechtpartij tussen de buschauffeur en de fietser nabij Station Noord. De politie heeft ter plekke gesproken met de chauffeur en wilde dat ook doen met de fietser. Maar die ging, tegen de aanwijzingen van oom agent in, ervandoor. “Dat was niet de bedoeling”, aldus Robert-Jan Valkema, woordvoerder bij de politie. “Daarom hebben we de fietser later aangehouden. Gisteravond hebben we hem na verhoor weer vrijgelaten. Daarmee is voor ons de kous af, aangezien er geen aangifte is gedaan.”

Update 2: getuige meldt zich

In de reacties op Facebook meldt een getuige zich: “Die jongen fietste vanaf de eikenlaan door rood fietslicht en voor de bus was het groen licht. Er was dus bijna een aanrijding tussen bus en fietser. Aan één kant snap ik dat die buschauffeur zich dood schrok omdat die fiets er aankwam, maar hij had zich wel wat mogen beheersen. Heb het zien gebeuren daarom weet ik het.” Volgens een andere getuige is de buschauffeur nadat de fietser door rood reed boos uitgestapt en sloeg hij de gas zo van zijn stalen ros. “De rest is te zien op de film.”

Psst, hier meer afleiding: