Video | Ronkende PK’s en miljoenen aan dure sportwagens raggen door Stad

Stad leek vanmiddag eem Monaco aan het Van Starkenborghkanaal. Komt omdat drie jonge Stadjers een hobby hebben die behoorlijk aanslaat: dure sportwagens bij elkaar brengen en samen een rondje klapp’n.

De organisatie van de redelijk spontane supercars meeting ligt vanmiddag in handen van studenten Glenn Dijkstra (21), Leon Rossingh (21), Rick Bakker (22) en scholier Abel Klaassens (16), allen uit Stad. Ze delen de liefde voor mooie wagens. “Vroeger spotte ik samen met Glenn exclusieve auto’s”, vertelt Rick.

Foto van Abel Klaassens

Hobby

“Het was altijd een wedstrijd om de mooiste bolides te zoeken en te vinden. Hier maakten we foto’s van en die deelden we op verschillende auto-spot platforms.” Via social media krijgen de Groningers een groeiend netwerk aan mede-liefhebbers en eigenaars van dikke sportwagens. “Het is leuk om die bij elkaar te brengen.”

Wat daarbij helpt is dat Glenn en Rick naast hun studie werken in de autobranche. Glenn: “Sinds kort werk ik bij Audi en komen er veel mooie wagens voorbij. Als je de klanten wat vaker spreekt, kom je er achter dat er interesse is in het samenbrengen van zulke sportwagens.” Hobby delen en beetje pochen, mooi werk.

Links: Porsche 991 GT3 RS MK – nieuwprijs 318.588 euro – foto van Abel Klaassens 

Vijftien sportwagens

Leon komt via vrienden Rick en Glenn in aanraking met snelle wagens. “Eerst was ik er niet mee bezig, tot ik een keertje meereed in een Ferrari op het circuit van Assen. Dat was een enorme kick.” De jongste, Abel, is de fotograaf van het stel. “Ik heb speciaal een camera gekocht om auto’s te fotograferen.”

De vier vrienden slaan de handen ineen als ze op Insta een oproep voor tour in Groningen voorbij zien komen. Rick: “GTcarsforlife had een meeting gepland in Groningen, daar zouden vier auto’s komen. Toen hebben wij ons er maar ff mee bemoeid haha.” Resultaat van de inmenging: vijftien dikke wagens vanmiddag in Stad.

sportwagens

Foto van Abel Klaassens

Machtig mooi

Rond 11:00 uur komen ze bij elkaar bij Porsche in Groningen. Als alle Porsches, zware sportmodellen van Audi en alle andere veel te brute wagens zijn binnengedruppeld wordt er gas gegeven richting Suikerunieterrein. De ideale spot voor een gelikte fotoshoot. Tot een uurtje of half vier rijden de gasten vervolgens nog wat rond.

Daarbij wordt uiteraard het centrum eem aangedaan. Zo houden ze een stop op de Ossenmarkt. Vindt niet iedereen even leuk. “De liefhebbers vinden het mooi, maar er zijn altijd een aantal mensen dat niet van het lawaai en geweld houdt”, vertelt Rick. “Maar de meesten beginnen te filmen en vinden het machtig.”

sportwagens

Foto van Abel Klaassens

Audi R8 V10 Plus Spyder met capristo

Zelf vinden de Groningers het natuurlijk ook gruwelijk. “Ik vond de Audi R8 V10 Plus Spyder met capristo het vetst”, biecht Glenn op. Maar wat het vooral bruut maakt, is dat al die wagens achter elkaar rijden. Zoveel PK’s, zoveel brullende cilinders en bijna 2,5 miljoen euro op wielen in een parade. Dat zie je niet elke dag in Stad.

Check meer van deze gasten op Insta

Psst, hier meer afleiding: