Video | Sneakerfetisjisten opgelet: urban lifestyle beurs in Suikerfabriek

De aftermovie van Sneakerzone 2020

Je hebt veel subculturen op onze planeet. De één is dol op miniatuurwcpotjes, de ander op de Japanse vouwkunst origami. Maar geen subgroep is zo gek als sneakerliefhebbers. Daarom keert ‘Sneakerzone’ eind oktober, de 31e om precies te zijn, terug naar de Suikerfabriek voor het grootste ‘Sneaker & Urban lifestyle event’ van ’t Noorden.

En als je een beetje van urban en streetwear bent moet je daar bij zijn! Het belooft een dag vol exclusieve sneakers, urban art, streetwear, discussiepanels, (cleaning)workshops, dj’s, urban-entertainment en food & drinks te worden.

Mainstream

En vergis je niet. Er zijn nogal wat sneakersnobs. Maakte de sneaker vroeger nog onderdeel uit van bijvoorbeeld de skatescene, now-a-days is een mooie sneaker aan de poten helemaal mainstream.

De editie van 2020 was een dusdanig succes dat Sneakerzone ook internationaal steeds meer waardering krijgt. Er zullen volgende maand standhouders zijn uit Duitsland, Frankrijk, België en Luxemburg acte de présence geven. De verwachting is dat er uiteindelijk 80 tafels vol sneakers, merch en art zijn.

Artikel gaat verder onder afbeelding

Afrika

Ditmaal kun je de beursvloer op in twee tijdsloten. De standhouders stemmen hun aanbod hierop af, zodat er de gehele dag voldoende mooie patta’s te scoren zijn. De organisatie doet er nog een schepje bovenop en zullen twee keer een schoen van boven €1500,- verloten.

Om stil te staan bij de keiharde impact van de covid-19 pandemie in Afrika worden er oude sneakers ingezameld voor kinderen door Sneaker dropbox charity. Neem je oude sneakers dus mee en help mee om de kids in Afrika te supporten. Een voorwaarde: wel schoonmaken vooraf!

Meer info, ook over de kaartverkoop, vind je terug op Facebook en Instagram.

Psst, hier meer afleiding: