Video | Stadjer jat tas vol geld en strooit geldbiljetten over snelweg tijdens achtervolgings: “Het was chaos”

Video van Dumpert

In Brabant is eergister een 21-jarige Stadjer samen met twee kompanen aangehouden door de politie. Eem daarvoor strooide de Groningen gestolen geldbiljetten over de snelweg A59.

De Groninger had eerder die dag in Rotterdam een man beroofd van boodschappentas vol geld. Daarop zette de politie de achtervolging in die eindigde in Brabant. Ter hoogte van Oosterhout werden de raampjes van de wagen opengedraaid en vele biljetten naar buiten gegooid.

“Het regende geld”

Met als gevolg dat meerdere automobilisten hun auto pardoes aan de kant zetten om de knaken op te rapen. “Collega’s die op de plek aankwamen, troffen een chaos aan”, aldus de politiewoordvoerder tegen RTV Noord. Jesse reed achter de dieven en vertelt tegen RTV Rijnmond dat ‘het geld regende’. “Ze strooiden het geld recht op onze auto. De busjes van de politie zaten er net achter. Ik stopte niet om geld te verzamelen want ik wilde geen gevaar veroorzaken. Maar achter mij stapte zeker een vrouw uit.”

De politie onderstreept de lezing van Jesse. Meerdere weggebruikers stapten zelfs uit om de euro’s op te rapen. Een deel daarvan heeft het geld teruggegeven aan de politie, aldus de woordvoerder. Om hoeveel geld het in totaal gaat, kan de politie niet zeggen. Maar: “Niet inleveren van het geld is strafbaar.”

Gearresteerd

De verdachten hadden overigens geen succes met hun vluchtpoging. Bij Raamsdonkveer werden ze gearresteerd. Naast de 21-jarige Groninger gaat het om een 17-jarig gastje uit Den Bosch en een 26-jarige dude zonder vaste woon- of verblijfplaats. Terug op het bureau zagen de agenten nog twee briefjes van 50 euro uit de grill van de politiewagen steken.

Psst, hier meer afleiding: