Video | Stadjer wil zonder QR-code McDonald’s in en schopt scene: “Net als bij de Joden!”

Het is wat, die QR-code. Aantonen dat je geen corona hebt of gevaccineerd bent, gaat ver. Maar ja, die vervloekte pandemie vergt aanpassingen in ons dagelijkse leven. Het is eem niet anders. Dat betekent niet dat we klakkeloos het kabinet moeten volgen. Integendeel, kritisch zijn is erg belangrijk. Maar dat moet niet doorschieten en zeker niet gericht worden op mensen die er ook niks aan kunnen doen, zoals (jonge) McDonald’s-medewerkers.

Klaas wil eem een maccie scoren bij de McDonald’s aan het Hoendiep in Stad. Maar de Stadjer komt de toko niet binnen omdat hij geen QR-code kan overhandigen. Daar kan het personeel niks aan doen, dat volgt ook slechts de regels. En de oplossingen zijn voorhanden: Klaas kan naar de McDrive waar geen coronacontrole is, Klaas kan zich laten testen of vaccineren. Maar daar kiest de Groninger niet voor. Die besluit het personeel te bestoken met onzin en dat vast te leggen op film en die te delen onder de noemer ‘Hier moet Nederland trots opzijn!!!!!!!! Verdeeld heid!! Net zo als bij de joden!!!’

“Net als de Joden”

Op het moment dat Klaas op filmen drukt, begint hij direct over discriminatie. De jonge medewerker probeert nog uit te leggen dat het geen discriminatie is, maar daar gaat Klaas niet in mee. “Het is wel discriminatie omdat ik niet gevaccineerd ben. Ik werk in een verpleeghuis en heb gezondheidsredenen waarom ik niet gevaccineerd ben. Ik wel, maar ik kan niet en nu mag ik nergens meer naar binnen omdat ik gezondheidsredenen heb. Anders had ik het vaccin al lang genomen. Ik werk zelf in de zorg, waar hebben jullie het over.”

Dat zou kunnen dat Klaas vanwege gezondheidsredenen geen vaccin kan nemen, die mensen zijn er inderdaad. Maar Klaas zijn eigen Facebookpagina verraadt een andere uitleg. Klaas is een notoire schopper tegen het coronabeleid. Zo vergelijkt hij constant het weren van mensen die geen QR-code hebben met de Jodenvervolging. Ook deelt hij volop dubieuze filmpjes van vage bronnen over massale vaccinschade. Daarnaast geeft hij in meerdere posts aan dat hij weigert mee te werken aan de apartheid en dat de great reset wordt uitgerold. Lijkt er dus meer op dat Klaas ideologische weerstand tegen het vaccin heeft dan gezondheidsredenen.

Doe toch eem normaal

Ook dat is prima. Maar lieg er dan niet over en vooral: val geen mensen lastig die daar ook niks aan kunnen doen. Het gaat zelfs wat verder dan lastig vallen. Hij dreigt de beelden op internet te zetten en de jonge medewerkers viraal te laten gaan. En uiteraard maakt hij nogmaals de vergelijking met de holocaust, waarmee hij dus ook indirect de jonge medewerkers wegzet als een soort NSB’ers.

Uiteindelijk heeft Klaas daad bij het woord gevoegd. Het filmpje staat online op zijn pagina en is inmiddels bijna 1500 keer bekeken, 63 keer voorzien van een like, er is 131 keer op gereageerd en 87 keer gedeeld. Gelukkig zijn er ook mensen die de actie van Klaas afkeuren, maar het merendeel gaat mee in de retoriek van Klaas.

Het is te hopen dat Klaas na deze openlijke kritiek op het systeem niet in alle vroegte van zijn bed wordt gelicht voor een enkeltje strafkamp Rottumerplaat. Volgens de voorzichtige verhalen die doordruppelen is dat namelijk pure horror, met honger, ziekte en dood overal en werken tot je erbij neervalt. Er schijnen zelfs massaal mensen vergast te worden.

Psst, hier meer afleiding: