Video | Stadspark dit weekend omgetoverd tot Zomerfolk Rapalje: met Pé & Rinus en straatzanger Moti!

Deze aftermovie van een paar jaar geleden geeft de sfeer goed weer

Weinig festivals in Stad zo sfeervol en feeëriek als Zomerfolk Rapalje. Nu de weersvoorspellings voor komend weekend er ook nog eens zonnig uitzien ademt het evenement nog meer warmte uit. Dompel je één of twee dagen onder in die unieke folksfeer.

Natuurlijk draait het ook hier om muziek. En met lokale helden Moti en Pé & Rinus op het hoofdpodium zit dat wel snor, al zal de echte liefhebber voor de Ierse en Schotse muziek en dans komen. In totaal treden zo’n vijftien bands op, vaak van internationale allure. Verplicht is het niet, maar heb je een kilt liggen? Dan moet ‘ie aan ook.

Artikel gaat verder onder afbeelding

Foto: Promotie Noord / Hetty van Mierlo

Doedelzak spelen

Eén aankondiging op ’t schema is wel errug bijzonder! De Crazy Drummers/Студия-117 zullen beide dagen te horen zijn. Dit slagwerkerscollectief uit Odessa bestaat uitsluitend uit vrouwen, omdat de mannen terug naar Oekraïne moesten om te vechten.

Verder zijn overal op het terrein workshops. Van dansen tot doedelzak spelen. Van boogschieten tot zwaardvechten. Op de Keltische markt traditionele kleding, spannende boeken en fantasy. Daarnaast is er een gigantische barbecue met ook veel aandacht voor biologisch en vegetarisch eten.

Be Easy and Free

Zomerfolk is gewoon ongelooflijk chill. Uiteraard treedt ook organisator Rapalje meermaals op tijdens het weekend. Decennia lang reist de band al de wereld over met hun eigen motto, wat nu ook de slogan van het festival is geworden: ‘Be Easy and Free’.

Zomerfolk vindt plaats in het Stadspark op 11 en 12 juni. Een weekendticket kost 31,50 euro, maar je kan ook dagtickets kopen. Er zijn nog kaarten! Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Psst, hier meer afleiding: