Video: stem Aksel uit Stad naar de titel Uniek Sporttalent

Na een schietpartij komt Aksel Cijntje (34 uit Stad) in 2011 in een rolstoel terecht met een dwarslaesie. Hij verloor niet alleen al zijn vrienden, maar ook zijn zelfvertrouwen en levenslust. Zijn leven was kapot en hij zag het niet meer zitten.

Twaalf uur nadat Aksel wordt geraakt door een ‘vliegende’ kogel, verdrinkt zijn neefje op Curaçao. Dat nieuws raakt hem zo hard dat zijn eigen leed, en daarmee zijn doodswens, naar de achtergrond wordt gedrukt “God heeft hem in mijn plek genomen. Er is een reden waarom ik nog steeds besta.” Niet opgeven, maar doorgaan, is het innerlijke devies.

Aksel is een wereldtopper

Via het revalidatiecentrum Beatrixoord komt hij in aanraking met handbiking, waar hij erg talentvol voor blijkt te zijn. Met als zijn energie stort hij zich op de sport. Elke dag traint de Groninger in en rond de stad. Dat ziet er extreem uit, en dat is het ook. Aksel fietst zo hard (en dicht bij het asfalt!) dat hij mee kan op wereldniveau. In Nederland is hij absolute top.

Zo is de Stadjer eerste en tweede geworden in de Nationale Handbike Competitie in zijn klasse H3. Hij ademt, zweet, denkt en leeft voor het handbiken. En het levert hem hopelijk de titel ‘Uniek Sporttallent van het jaar’ op. De titel en de beloning kan Aksel zijn eigen handbiketeam opzetten in Groningen en op Curacao.  Met het team kan hij andere minder validen laten sporten.

Stemmen

In Groningen is Aksel niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Hij kent alles en iedereen en is ook de enige in Groningen in een handbike die op hoog niveau fietst. Hij is vrolijk, vriendelijk, sociaal, en maakt altijd graag een praatje en hij zet zichzelf  enorm in om het leven van lotgenoten te verbeteren. Door dit alles is Aksel een Uniek Sporttalent en verdient hij de titel, vinden wij.

Vind je dat ook? Help Aksel naar de titel door je stem hier uit te brengen (is zo gepiept!) Enige spoed is wel geboden. Stemmen kan nog tot en met dinsdag 10 oktober. Met 30k volgers op Facebook, moeten we hem naar de titel kunnen stemmen, toch? Hier kun je klikken voor meer info over Aksel en zijn handbiketeam. 

Ga het gesprek aan ( comments)