Video | Taxichauffeur neemt stapper “na een ruzie” meters mee op de motorkap. “Hij daagde me uit”

Gezellig: de KEI-week. Volop reuring in Stad. Zeker in de nachtelijke uurtjes. Toptijden voor horeca en taxichauffeurs.

Druk is het. In de Poele, op de Grote Markt, voor HOEK en ook in de Gelkingestraat. En mensen hebben in het glaasje gekeken. Dus is voorzichtigheid geboden. Als kastelein, maar zeker als taxichauffeur en stapper. Zowel in de omgang met anderen als in het verkeer.

“Had zomaar verkeerd kunnen aflopen”

Iets na 1 uur krijgt de chauffeur het, volgens een omstander, aan de stok met een groepje studenten. “Ik heb het begin niet gezien. Maar zag wel dat de taxichauffeur uitstapte en dat ze om de auto heen liepen. Toen begon ik met filmen omdat het er opmerkelijk uitzag. Daarna stapte de chauffeur weer in de auto en gebeurde dit. Het had zomaar verkeerd kunnen aflopen.”

Volgens de taxichauffeur was het erg druk in de Gelkingestraat en ging de jongen vervelend op de motorkap zitten. “Ik heb hem gevraagd eraf te gaan, maar toen ging hij er weer op zitten. En dat gebeurde een paar keer. Hij zat me gewoon uit te dagen. Daarop heb ik hem een stukje meegenomen met 20 kilometer per uur. Dan glij je er zo vanaf als ik rem.”

“In gesprek”

Het bedrijf waar hij als freelancer (eigen baas dus) voor rijdt, is bekend met de beelden die ook op TikTok rondgaan. Maar er is nog niet gesproken met de chauffeur, laat de eigenaar weten. “Ik ga hem er absoluut op aanspreken.”

Psst, hier meer afleiding: