Video: UB ‘ontruimd’ vanwege veel te veel fietsen

“Hier spreekt de UB, willen alle studenten die hun fiets naast de bibliotheek hebben geplaatst, wel NU hun vehikel verplaatsen!,” zoiets is vanmiddag omgeroepen in de studentenbieb. Reden: de fietsenchaos was compleet. De hulpdiensten konden er niet meer langs. 

Zojuist komt een filmpje binnen met als begeleidende tekst: “De UB wordt ontruimd. Stonden te veel fietsen voor. Politie naar binnen. Iedereen eruit.” Bij de politie weten ze echter van niets. “Maar dat kan zijn omdat het nog gaande is, of omdat er geen melding is geweest en surveillanten zelf een gevaarlijke situatie hebben geconstateerd en hebben ingegrepen,” verklaart de woordvoerder.

Fietsen en de UB

Navraag bij de UB leert dat het allemaal niet zo heftig is. Maar wel dat er inderdaad een te grote jungle ontstond. Een medewerkster van de bibliotheek: “Onze beveiliging zag dat de hulpdiensten door de enorme hoeveelheid fietsen in Poststraat, het straatje naast de UB, er niet meer langs konden. Dat is gevaarlijk. En daarom hebben we alle studenten opgeroepen om hun fiets te verplaatsen.”

Hoewel de fietsenjungle wel vaker aan is op het Broerplein, komt zo’n extreme situatie amper voor. “Vanwege Swingin Groningen zijn alle fietsenrekken op het Broerplein tussen de RUG en UB weggehaald. Studenten hebben vervolgens massaal hun fiets geparkeerd naast de UB.” Inmiddels zijn de fietsen weer ordentelijk neergezet en gaat het studeren in alle rust weer door.

Ook wat opmerkelijks gespot in Groningen? Tip ons via de button ‘Dump je meuk’.

Ga het gesprek aan ( comments)