Video | Viva! Vintage zet zichzelf op de kaart met te gekke videoclip: ‘Als de HEMA een jingle heeft moeten wij er ook één’

Eigenlijk is het één grote toevalligheid. De videoclip van kledingwinkel Viva! Vintage. Maar daarom niet minder gaaf. Ondertussen is de wat surrealistische productie vaker bekeken dan de vintagezaak volgers op social media heeft. Dan móet het goed zijn.

Eigenaresse Joyce Bakker gloeit nog een beetje na van de lancering (en de drankjes op haar verjaardag). “Eigenlijk is dit allemaal heel spontaan ontstaan en dat past ook bij ons.” Want de zaak van Joyce is, zoals ze het zelf omschrijft, ‘naast een winkel ook een creatieve broedplaats’. Toen Joyce en Daniel Janse (van Breekbaar) een beetje aan het jammen waren op een keyboard kwam als snel de vraag op waarom Viva! Vintage geen eigen jingle had. Zoals dat gaat met creatieve processen kwam daar al snel tekst en beeld bij. Als als tijdens het filmen ook nog eens Goya Buitenhuis van DE KAT toevallig voorbijkomt lopen zijn ook de backvocals snel geregeld. Zo gaat dat in Groningen. En aangezien Joyce een achtergrond als vormgever heeft mag het eindresultaat er zijn.

Duurzaam

Viva! Vintage is een vintagestore met oog voor duurzaamheid: “Bij ieder kledingstuk wordt verteld hoe we eraan komen en hoe het (eventueel) vermaakt is,” vertelt Joyce. Daarnaast publiceert ze iedere woensdag iets over duurzaamheid, vaak in relatie tot de mode-industrie. Viva! Vintage werkt ook samen met lokale kunstenaars en projecten zoals Nattesokken en een gepensioneerde naaister die prachtige handgemaakte items maakt. En iedere dinsdag en donderdag is er een hotline met de zaak én Joyce voor mensen die willen praten over het weer, leven of kleding.

Webshop

Joyce heeft haar vintagestore aan de Steentilstraat begin vorig jaar geopend. Daardoor kan ze geen aanspraak maken op regelingen. Ze moet dus creatief zijn. De goede lezer en verstaander heeft al door dat dit geen issue is voor de trotse eigenaresse. Zo kun je vriendschapscertificaten aanschaffen en er is een toffe webshop. Neem vooral een kijkje en laat je verleiden tot een aankoop.

Psst, hier meer afleiding: