Video: wat de zomer doet met Groningers

De zomer doet mooie dingen met Groningen. De pilsjes smaken wat beter, d’Olle Grieze schijnt wat harder, het Plantsoen chillt net ff wat fijner en de terrasjes lonken als een malle. De verleiding zijn op warme dagen in 050 lastig te weerstaan.

Een afspraak op het terras eindigt al snel in een marathonsessie en half lam naar huis strompelen een paar uur later. Beetje mensen kijken, nacho’s proeven, dapper lullen en meer  van dat. Goed leven in hartje zomer. Op de Grote Markt, Zuiderdiep, Poeleplein, langs de grachten, en ook bijvoorbeeld in het parkje op de Media Markt aan de Westerhaven.

Hartje zomer

Kun je prima een jointje roken, stiekem een biertje slobberen, of je tent opzetten voor Occupy, maar je kunt er ook soort van mediteren. Muziekje aan. Watertje erbij. Niemand tot last zijn. Doen alsof je alleen op de wereld bent. En gaan. Wie houdt je tegen. Dansend in verbinding met alle krachten van het universum en dat gewoon in het centrum van 050.

Of je komt zingend de Oosterstraat in wandelen. Uit volle borst I believe I can fly van R. Kelly. Met veel overtuiging en poep aan wat mensen vinden. En nog redelijk zuiver ook. Stuk mooier in ieder geval dan alle koorstemmetjes op de redactie hier samen. Zomer in Groningen, al dat leven op straat en de vrolijke vibe in de stad. Wie houdt er niet van?

Spot je ook wat leuks in Groningen en vastgelegd op film? Inzenden via Dump je meuk is leuk!

Ga het gesprek aan ( comments)