Video | Weginspectie haalt fietser van ringweg: “Per ongeluk verkeerde weg ingeslagen. Automobilist greep in”

Het is mooi fietsen op de Noordzeebrug die de Bedumerweg met Beijum, Bedum en zo verbindt. Behoorlijk pittige klim, een van de strafste van Groningen zelfs, en een fijne afdaling. Maar dan moet je wel aan de goede kant van de brug fietsen.

Vanuit het Zuiden gezien ligt aan de rechterkant van de brug het fietspad. Tweebaans zelfs. Met alle ruimte voor hippe bakfietsmoeders, studenten op deelscooters en meer van dat. De rest van de brug wordt gebruikt als autoweg en is onderdeel van de Noordelijke Ringweg. De brug is ook nog eens een druk en gevaarlijk punt (zeker om te fietsen).

Onveilig

Sowieso al. In de spits helemaal. En met de struggles op de Zuidelijke Ringweg is het ook nog wat drukker dan normaal tijdens de dinsdagmiddagspits. De maximum snelheid is 70 en verkeer dat vanaf de Eemshavenweg komt, waar je 100 mag, rijdt daar vaak nog een stuk sneller. Geen handige plek om te fietsen dus. Ook niet om met de fiets aan de hand op de meest rechtse baan te wandelen. Wat een vrouw vanmiddag rond vier uur wel deed.

De video daarvan gaat rond op social media, met de mededeling dat 112 gebeld is, en wordt naar ons doorgestuurd. Eem later verschijnt een tweet van Weginspecteur Jeroen over het voorval: “Zojuist een mevrouw van de ring gehaald. Ze was per ongeluk de verkeerde weg ingeslagen. Gelukkig een oplettende automobilist die de tijd nam om te stoppen en wachten op hulpdiensten. Mevrouw zei dat veel toeterden, maar wel doorreden.”

Psst, hier meer afleiding: