Vier experts geven KEIWEEK-lopers de ultieme tips voor Groningen

Keiweek 2015

Meer dan vijfduizend verse studenten beginnen vandaag aan de KEIWEEK. Nog veel meer beginnen binnenkort aan hun studie in Groningen. Waarvan het gros Groningen nog niet zo  goed kent. Daarom hebben we samen met Dagblad van het Noorden een handige kaart gemaakt met goede tips om te eten, drinken en chillen in Groningen.

Aan Saskia Jonker (SmaakvanStad), Oelinda de Vries (nachtburgemeester), Arjen Banach (fractievoorzitter Student en Stad) en Willem Groeneveld (projectleider van Sikkom) vier experts die stad erg goed kennen is gevraagd naar hun vijf hotspots en plekken waar ze dood nog niet gevonden willen worden. De antwoorden zijn verzameld in een handig overzicht van de stad. Twee eet- en uitgaansgelegenheden springen er volgens de kenners positief uit.

Mofongo en DOT

Dat is Mr. Mofongo aan de Oude Boteringestraat en DOT met het Stadsstrand aan de Vrydemalaan. Drie van de vier experts geven beide spots aan als een van hun favorieten. “Een vleugje Ibiza in Groningen. Een mooi breed stadsstrand waar je kunt zwemmen. En het is ook nog eens gelegen in een van de hipste buurtjes van Groningen,” zegt Willem van Sikkom over DOT en het stadsstrand. Saskia van SmaakvanStad deelt de mening van Willem.

“Binnen bij DOT is het ook leuk: hip interieur, smakelijk streetfood en er zijn regelmatig films voor weinig geld te bekijken in in het filmtheater op de bovenverdiepin,” weet Saskia. Wat betreft Mofongo zijn de experts vooral te spreken over de cocktailbar. Oelinda: “Mofongo is perfect voor als je zin hebt om je in een aflevering van Sex and the City te wanen. Andere plekken die hoog in de lijst staan, zijn Uurwerker, pizzeria Buurman & Buurman, De Dogs Bollocks, Wolter Wolthers en het Concerthuis.

“Bij de Uurwerker is het van open tot sluit zien en gezien worden en je kunt er voor van alles terecht. Flexwerken, lunch, koffie-afspraak, borrel, diner, of een dikke cocktail. Het is de enige plek in Groningen waar je je in Amsterdam waant,” vertelt Arjen. Voor de rest van de tip: check onderstaande kaart. Vooral de ‘not-spots’ zijn goed om in je op te nemen. Zo wordt geadviseerd om de Martinitoren niet met een kater te beklimmen. Dan wordt het een ware helletocht.

Stadskaart met tips

Psst, hier meer afleiding: