Vindicat en Sikkom maken donderdag de stad wat mooier

Vindicat Wim Mijlof

Het is eindelijk zover: Vindicat en Sikkom maken samen de stad wat mooier. Hoewel, dat klinkt erg pretentieus. Samen fleuren we de Grote Markt en het pand van Vindicat een beetje op. Dat zeker.

Achter de ‘geblindeerde’ ramen van het Vindicatpand aan de Grote Markt hangen we vijf grote en prachtige foto’s van een bekende stadsfotograaf. Het is de start van een doorlopende expositie. Om de drie maanden komt er werk van een andere Stadse kunstenaar te hangen. 

Wat vooraf gaat

Het idee om een expositieruimte te maken van de ruimte achter de geblindeerde ramen ontstaat na de column ‘Vindicat heeft geblindeerde poep aan de stad‘ op Sikkom, gepubliceerd in december 2014. De studenten zijn niet zo blij met de column en ook niet blij met de geblindeerde ramen. Maar het kan niet anders, want de geluidsdichte wand, die de ramen blindeert, is nodig om geluidsoverlast tegen te gaan.

Dus vraagt Vindicat of we niet samen iets kunnen bedenken om de pontificale ramen in het hart van de stad wat vrolijker te maken. Dat is niet zo heel ingewikkeld. De ramen lenen zich uitstekend voor een kleine expositieruimte. En er zijn genoeg Groningse kunstenaars die daar gebruik van willen maken, blijkt als we een oproep plaatsen waarin we zoeken naar geschikte Groningse kunst voor achter de ramen.

Wim Mijlof

Uit alle inzendingen hebben we samen één kunstenaar gekozen voor de eerste expositie van drie maanden: Wim Mijlof / Loflife. Wim is stadsfotograaf en heeft een enorm talent om het juiste moment vast te leggen op de gevoelige plaat. Zijn foto’s zijn een combinatie van portretten en typische stadse verschijningen, altijd vastgelegd in een boeiende compositie, gekenmerkt door een uitstekende timing.

De foto’s van Wim blijven drie maanden hangen achter de ramen. Daarna wordt de ruimte vrijgemaakt voor een nieuwe kunstenaar. Na afloop van de expositieperiode worden de doeken geveild voor het goede doel via Vindicat. Wil jij in aanmerking komen om Wim op te volgen? Stuur dan een mail met voorbeelden van je werk naar: willem.groeneveld@ndcmediagroep.nl.

Donderdag, 15:00 uur bij Vindicat

Donderdagmiddag om 15:00 uur worden de doeken onthuld achter de ramen van Vindicat. Daarbij wordt geproost op het nieuwe jaar en het begin van de doorlopende expositie om de stad iets meer kleur te geven. Pers en publiek is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. De initiatiefnemers: Vindicat en Sikkom zijn in ieder geval paraat, net zoals fotograag Wim Mijlof.

Ga het gesprek aan ( comments)