Google: ‘Vindicat is een daklozenopvang en Aegir beschermt vrouwen’

Vindicat

Foto: Joram Krol

Google, altijd handig. Maar dat de zoekmachine niet honderd procent accuraat is, blijkt als je Vindicat intikt en de beschrijving leest. Hetzelfde geldt voor roeivereniging Aegir.

Vindicat Atque Polit lijkt een andere weg te zijn ingeslagen. De Groninger studentenvereniging richt zich tegenwoordig op een gemarginaliseerde groep binnen de samenleving: de dak- en thuislozen. Goed bezig! Tenminste, als we Google mogen geloven. Volgens de zoekmachine der zoekmachines is Vindicat namelijk een ‘Homeless Shelter‘. Ja, ja, een gigantisch slaaphuis aan de Grote Markt.

En niet alleen Nederlands’ oudste studentenvereniging is ineens van functie gewisseld, ook roeivereniging Aegir is een andere koers gaan varen volgens Google. Zij zetten zich nu full-time in voor kwetsbare vrouwen. Het is een Womens protection service in Groningen, om precies te zijn. En dat kunnen we alleen maar heel hard toejuichen.

Paardrijschool Leiden

Dit is natuurlijk oorlog. Of in ieder geval een ludiek tikje boven de gordel. Maar van wie? Nou, dat zouden best wel eens Leidenaren kunnen zijn. De ratten.

Ten eerste omdat een anonieme tipgever het heeft over ‘een groep Leidse studenten’. En hoewel dat niet te controleren valt, maakt een rondje langs de Leidse studentenverenigingen op Google het een stukje aannemelijker. Minerva, de grootste vereniging daar, is volgens de alwetende G namelijk een Horse riding school.

Een wraakactie van de Vindicaters? Of toch het werk van concurrerende Leidse vereniging Augustinus? We weten het niet. Weet jij wél meer van deze online vete, laat het vooral weten in de comments op Facebook.

Psst, hier meer afleiding: