Vindicat moet de cultuur veranderen. En nu rapper dan rap

De voorgevel van de sociëteit van Vindicat. Foto: ANP

Vindicat moet de lang beloofde cultuurverandering snel uitvoeren. Huh, dat moet toch al jaren? Ja, maar nu écht en zelfs nog rapper dan rap, meldt DvhN.

Dit is het resultaat van een gesprek tussen de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit over de accreditatie nadat een feest op vrijdag 1 oktober bij Kardinge escaleerde. Dat feestje liep dusdanig uit de hand dat de ME moest worden opgeroepen.

Vindicat heeft de accreditatie nog maar net terug, sinds juli dit jaar. Eerder verloor zij die omdat de politie moest ingrijpen bij feestjes waar de coronaregels niet werden nageleefd. Dat ze haar accreditatie mag behouden betekent dat ze welkom blijft bij ceremonies van de uni en dat ze haar bestuursbeurs van 30.000 euro per jaar mag houden.

Verbeterpunten versneld uitvoeren

Afgesproken is nu dat de verbeterpunten die in het accreditatierapport van toen staan, versneld moeten worden uitgevoerd. ,,Vindicat komt met een plan van aanpak”, legt een woordvoerder van de Hanze uit. “Zo komt er onder meer een extern begeleider die het bestuur helpt deze cultuurverandering tot stand te brengen.”

Rector Sanne Veken is blij met het resultaat. ,,De besturen wisselen snel en dan is het moeilijk een langdurig proces als een cultuuromslag te begeleiden. Daarom is het prettig dat er een derde partij bij komt.’’

Lees meer op dvhn.nl.

Psst, hier meer afleiding: