Volgende week voorstellingen in Grand Theatre waar bezoeker met gamecontroller het verloop bepaalt via oldschool videogame

Met elke keuze die je maakt in het echte leven, sluit je duizenden andere mogelijke levens af. Maar hoe zorg je er nu voor dat je de juiste keuzes maakt? Dat vraagt Joachim Rümke, lid van het kunstenaarscollectief WERC, zich ook af. En daarom maakt hij de voorstelling Once is Never.

Het klinkt supervet en supervaag tegelijk. Once is Never is een videogame van het leven van Joachim waarin het publiek met gamecontrollers in de hand nu eens de belangrijke keuzes voor Joachims toekomst moet maken: Wel of geen hond? Wel of niet terug gaan naar de ex? In Groningen blijven of toch naar Amsterdam? Welke consequenties hebben keuzes die anderen voor hem maken? En komt er dan toch dat voorbedachte pad waar Joachim zo naar verlangt?

Oldschool videogames

Once is Never is een interactieve voorstelling waarin theater en videogame helemaal samensmelten. Joachim, de bedenker, is animator (niet op een camping maar in de zin van illustrator) en is helemaal gek op oldschool videogames, heeft altijd last van dikke keuzestress, houdt zich bezig met filosofische vraagstukken en gaat graag naar het theater. Al deze dingen heeft hij samen gegooid en Once is Never bedacht. 

Misschien zegt WERC je niet zoveel, maar toch kent iedere Stadjer ze. Het begon ooit als VJ collectief die vette visuals en lichtshows maakten voor Noorderzon, Noisia en Paradigm-achtige evenementen. Wereldwijd genieten ze veel aanzien. Ze hebben om dit moment in Amsterdam en Tokio werk geëxposeerd en werken aan een solo expo in Jakarta. Het kunstwerk PIXI, in de bossen van Drenthe, kreeg veel aandacht in Murica.

Op 7, 8 en 9 juni zijn er dagelijks twee voorstellingen: om 19:00 en 21:00 uur. Per keer kunnen zestien mensen plaatsnemen met een gamecontroller. Tickets via Grand Theatre.

Psst, hier meer afleiding: