Voor het eerst Nederlands Kampioenschap Eierballen Eten in Groningen!

Jaaaaa, EIN-DU-LUK! Het allereerste Nederlands Kampioenschap Eierballen Eten komt eraan. Ballen bikken als ’n malle. Tijdens het Eierbalfestival op 1 september in de EM2 op het Suikerunieterrein.

Best raar toch, dat er nog nooit een kampioenschap is geweest rondom de snack der snackjes? Want kom op: knal een paar schalen Gronings erfgoed voor een paar hongerige knapen en knapinnen, en BAM! prima vermaak.

Festival

Daarom: helemaal goud dat het langverwachte NK eindelijk werkelijkheid wordt tijdens de tweede editie van het Eierbalfestival. Ironisch, aangezien dat fuifje vorig jaar een ietsiepietsie in de saus liep. Wegens een gebrek aan… jawel, eierballen. Moiiiiiiiii.

Mag dit jaar natuurlijk never nooit niet gebeur’n jong, en dat gaat het ook niet. Althans, niet als we geestelijk moeder van het festival Saskia Jonker mogen geloven: “Natuurlijk zorgen we er voor dat er dit keer ruim voldoende eierballen zijn.” Lekker Sas, dat willen we horen.

NK

Dan het NK: deelnemers moeten binnen tien minuten zo veel mogelijk van die krokante units naar binnen schuiven.

Hoe? Beetje hoe Sesamstraatbewoner K. Monster zijn favo eterij die muil van ‘m in ramt, maar dan met gefrituurde snacks. Vet goed idee.

Wat: NK Eierballen Eten
Wanneer: 1 september tijdens het EierbalFestival
Waar: EM2

Ken jij iemand die bij deelname sowieso kans maakt om Nederlands’ eerste officiĆ«le Eierbalkampioen te worden? Tag hem of haar in de comments op Facebook!