Voorgenieten: deze concerten staan vanaf 23 juni in Groningen op de agenda, Green Day vooralsnog ook

Foto van Knelis

Het demissionair kabinet hoopt dat vanaf 1 juli weer festivals en concerten met veel publiek door kunnen gaan. De coronacrisis heeft geleerd om een slag om de arm te houden, maar stiekem zijn we al een beetje aan het voorgenieten. Je mag er toch vanuit gaan dat zoiets niet zomaar geroepen wordt door de dames en heren in Den Haag. Maar waar kunnen we dan weer heen? Waar kun je je alvast op verheugen en zelfs een kaartje voor kopen? Een greep uit de concertagenda. Voor iedere maand een vette tip om de pokkels weer eem te laten bewegen.

23 juni: HELLA MEGA TOUR: Green Day – Fall Out Boy – Weezer (Stadspark / MOJO Concerts)

Dit concert stond oorspronkelijk gepland op 14 juni 2020. Ondanks dat er vanuit de overheid duidelijk de datum van 1 juli is gecommuniceerd lijkt MOJO voorlopig vast te houden aan de datum van 23 juni. Navraag bij de concertorganisator leert dat dit voorlopig ook zo blijft.

De wereldwijde Hella Mega Tour zal langs acht steden in Europa en het Verenigd Koninkrijk trekken. Het Noord-Amerikaanse deel van de tour, die 20 steden aandoet, brengt de bands naar enkele van de meest gerenommeerde stadions, waaronder Wrigley Field in Chicago, Fenway Park in Boston én de Drafbaan in het Stadspark van Groningen. Inbegrepen bij dit concert een flinke portie spierpijn.

Tickets: €66,08 (normaal) of €88,48 (Golden Circle)

10 juli: Melissa Etheridge (SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal)

Dit concert stond oorspronkelijk gepland op 8 juli 2020. Gelukkig komt Melissa Etheridge terug naar Groningen. Ze is naast artiest ook icoon en voorvechtster van mensenrechten. En ze staat op het podium met nieuw werk. Haar nieuwste album The Medicine Show staat bol van maatschappelijke thema’s, zoals de opiumepidemie en schietpartijen op scholen in Amerika. Daarnaast is ze bekend van wereldhits als Like The Way I Do en I’m The Only One. Die speelt ze vast ook wel eem.

Tickets: €58,60 (normaal) of €229,60 (VIP)

6 augustus: SUM 41 (SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal)

Dit concert stond oorspronkelijk gepland op 11 augustus 2020. En SUM 41 is me een potje nostalgie! We schreven er vorig jaar al over en aan ons enthousiasme voor dit concert is nog helemaal niets veranderd.

Tickets: €36,60

4 september: La Pegatina (SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal)

Dit concert stond oorspronkelijk gepland op 11 juni van dit jaar. Speciaal voor iedereen die een complete meltdown heeft gehad door de coronacrisis deze tip. Want met La Pegatina is het één groot fiesta. Voetjes van de vloer, dak van de Oosterpoort eraf. De mix aan ska, punk en Spaanse muziek werkt aanstekelijk en is het beste pepmiddel dat je ooit tot je zal nemen.

Tickets: €25,60

6 oktober: Levellers (VERA, Mainstage)

Melissa Etheridge iets te duur? Dan raden wij Levellers aan. Nick Parker & The False Alarms spelen al sinds de jaren ’90 van de vorige eeuw een fijne mix aan Celtic Folkrock en UK Punk. Soms wat zachter, soms wat harder. Het ideale bandje om subtiel op mee te deinen onder het genot van een zo groot mogelijke plastic beker met ijskoud bier.

Tickets: €19,00

Psst, hier meer afleiding: