Vooruitblik Kadepop 2016: “Unieke plek in heel Nederland”

https://www.youtube.com/watch?v=wa7rA7jmfI8&feature=youtu.be

Zaterdag en zondag (24 en 25 september) barst Kadepop los op het Suikerunieterrein. In de oude fabriek komen twee grote podia en buiten verschijnt de ‘bumperstage’, het foodplein en nog veel meer.

Terwijl vrijwilligers en vaklui volop aan het klussen zijn om het festivalterrein op tijd klaar te hebben voor Kadepop, spreken wij met Willem Straat, de Jan Smeets van Kadepop, ofwel een van de grote meneren achter het festival. En met Suus Duivenvoorden, al jaren betrokken bij het festival, dit jaar als vrijwilligster.

Line-up is goed, locatie is uniek

Net zoals elke editie komen er dit jaar ook weer dikke namen naar Groningen. Zoals Causes, De Staat, De Likt, My Baby en bijvoorbeeld DeWolff. Maar ook lokaal talent krijgt de kans om te shinen voor een groot publiek. Denk hierbij aan: The New Poor, Hans Hanneman en Journeyman Soundsystem. Maar ook regionale eindbazen Rooie Rinus en Pé Daalemmer treden op.

Ondanks dat de line-up dikke prima is, is dat volgens Willem niet de enige succesfactor van Kadepop. Zeker niet voor deze editie. “Als je op veel festivals geweest bent, dan moet je ook op Kadepop zijn geweest. Want dit is wel echt een unieke plek voor een festival in heel Nederland.”

Check voor meer info, tijdtafel, kaartverkoop en meer: www.kadepop.nl

Psst, hier meer afleiding: