De vrijmibo-hitjes van Doowutyalike Radio’s Jelger Staal

Doowutyalike Radio Vrijmibo

Radiopresentator van het programma Doowutyalike Radio, Jelger Staal houdt van vrijdagmiddag en al helemaal van borrelen. Speciaal voor ons heeft hij een lijstje met über chille hitjes in elkaar gedraaid. Heerlijk voor de vrijmibo.

De groovy vrijmibo-lijst van Jelger Staal

Jelger is een groot liefhebber van grooves. Of die nou in hiphop, drum ’n bass, of funk zitten, het maakt hem niet uit. Bij iedere track geeft hij uitleg voor zijn keuze.

Tall Black Guy – Peace and Love

Grote Zwarte Man is een meester van de ontspannen sferen. Dit nummer is van zijn recent verschenen album. Perfect voor het begin van een prettig luie vrijdagmiddag.

Moonchild – Nobody

Ontzettend vrouwelijk; dit is boter in geluid gegoten. Kijk die clip dan. Alles is zacht. Je krijgt spontaan zin om over yoga en backpacken te praten met de zangeres. En daar is niks mis mee, stelletje zuurpruimen!

Noname – Forever

https://www.youtube.com/watch?v=ryEweVxzZYo

Ook heel vrouwelijk, daarnaast slim en fris, een geluid dat vaak overschreeuwd wordt door de cokedealersromantiek die ook vandaag nog de norm lijkt te zijn in hiphopland.

Moka Only – Evergreen Scene

Over relaxte hiphop gesproken: laat dat maar aan Moka Only over. Al tien jaar released hij met kerst een Martian Xmas  album. Keer op keer een portie muziek om warm van te worden.

Jordan Rakei – Midnight Mischief

Wat krijg je als je Justin Timberlake kruist met…ja met wie eigenlijk? Laat die vergelijking ook maar. Rakei is goed genoeg op zichzelf. Dromerig, romantisch, gezegend met een zijdezachte stem en een geweldige band, met als resultaat zijn album Cloak: een van de betere albums van 2016.

Kayloo & Silo – Cadillac

Stap 1: stel jezelf voor in een prachtige cadillac, rijdend in de zon op weg naar het strand.  Stap 2. Zet deze muziek aan. Stap 3: chill. Stap 4: bedank mij vanuit de bodem van mijn hart. Stap5: neem dat niet te serieus.

Africa Hitech – Too Late

Reggae in een modern jasje. Catchy melodie en de zang is erg goed. ‘ Is it too late’? Nee hoor, dit nummer komt precies op tijd.

Butcher Brown – Sundress

Slager Bruin levert standaard een garantie voor goed muzikaal vlees in de kuip: laat dit nummer er bewijs voor zijn. Niet te pretentieus en gewoon erg lekker. Muziek voor de hele familie.

Miles Davis & Robert Glasper – Right on brotha (feat. Stevie Wonder)

We schroeven het tempo wat omhoog. Miles Davis wandelt postuum door dit nummer, waarop diverse muzikale grootheden samen komen. Een bijzondere hybride van house en jazz.

Kink – Valentine’s Groove

https://www.youtube.com/watch?v=hGrR4hsa2Ug

Het beste housenummer wat ik dit jaar heb gehoord. Ging totaal uit mijn plaat toen meneer Kink dit draaide op Paradigm Festival. Euforisch en ontiegelijk dansbaar.

Random Movement – We’ve Been Lost In Time

Als uitsmijter gaat het tempo nog wat omhoog. dit is drum n bass die je niet zo vaak hoort helaas. Niet duister en hard, maar subtiel en swingend. De sound om je het weekend mee in te laten dansen!

Psst, hier meer afleiding: