Vuurwapens, bult drugs, cash en aanhoudingen bij inval drillrap-scene Grunn

ppolitieolitie

Een drillrapper uit Stad is volgens bronnen aangehouden omdat hij kilo’s wiet en hasj in bezit had. Daarnaast meldt de bron dat de politie zondag een inval heeft gedaan in de studio van Groningse drillrappers aan de Wasaweg. Daar zouden grote hoeveelheden cash geld en vuurwapens zijn aangetroffen.

De verhuurder van het pand aan de Wasaweg meldt dat er inderdaad een inval was. “Het ging om een onderhuurder die een kleine studio in ons pand had. Verder kunnen we er niet veel over zeggen, behalve dat we het huurcontract per direct hebben beëindigd.” Dat is in lijn met wat de bronnen ons melden.

Politie: aanhoudingen, drugs, vuurwapens en geld

De politie bevestigt ook dat er zondag een inval is geweest aan de Wasaweg. Ernst Zinsmeyer, woordvoerder van de politie in Stad: “In een onderzoek naar handel in drugs is in een woning aan de Paramaribostraat in Groningen vrijdagmiddag bij een inval ruim acht kilo weed aangetroffen, enkele honderden grammen hash en enkele duizenden euro’s aan contant geld. Bij een zoeking in een pand aan de Wasaweg zijn enkele vuurwapens aangetroffen. In dit onderzoek zijn tot nu toe vijf personen aangehouden.”

Drillrappers in Groningen

Dezelfde bron, die ons op de hoogte bracht van deze ontwikkelingen, meldt verder dat de spanning in de Groninger drillrapscene enorm is toegenomen. “Een groep was vrijdag op zoek naar de rapper omdat ze in verschillende tracks van hem werden gedist. Ze wilden hem zelfs dood schieten, maar de rapper was al opgepakt door de politie.” De politie kan deze verklaring niet bevestigen.

Begin dit jaar kwamen de drillrappers uit Groningen volop in het nieuws. Danny op Straat had een item met ze gemaakt waarin ze stoer pochten met een enorm kapmes. Een paar weken later haalden de jonge drillrappers opnieuw de media omdat ze een nieuwe clip lanceerden waarin ze geweld predikten en dapper deden met lyrics over iemand killen en zo. De burgemeester gaf naar aanleiding van de berichtgeving zich ernstig zorgen te maken over de opkomst van drillraps in Groningen.

Psst, hier meer afleiding: