Waar moeten nieuwe studenten in Groningen vooral wel en niet naartoe?

stappen groningen

Duizenden nieuwe studenten stromen straks weer Groningen binnen. Ze komen overal vandaan. Van Jubbekutteveen tot ergens diep uit China. Allemaal hier om te studeren aan een van de talrijke hoog aangeschreven opleidingen. En om te borrelen, shoppen, chillen en te feesten.

Dat is allemaal minstens zo belangrijk. Zeker in Groningen. Waar de nachten moeiteloos overgaan in dagen. Daarom geeft Dagblad van het Noorden wat tips geven voor nieuwe studenten, die zijn ze nu aan het verzamelen. De krant laat een aantal Groningen-experts aan het woord die hun top vijf met hotspots en notspots geven. Goed idee. Wij zijn een van de experts.

Foto van Joram Krol

What to do, where to go?

Maar de meeste expertise zit natuurlijk in de massa. Niet op de redactie van de krant, of van Sikkom, maar in de hoofden van jullie. De bijna 30.000 volgers van ons op Facebook. Jullie weten veel beter waar je als nieuwe student een hapje moet eten, een speciaal biertje moet nassen, waar het goed feesten is, waar je zeker naartoe moet en waar je beter je gezicht niet kunt laten zien.

Daarom de vraag: waar moeten verse eerstejaars vooral wel naartoe? En waar vooral niet naartoe? Drop het in de comments en doe er even voor het gemak een uitleg bij. Dan weten ze ook waarom. Onder de inzendingen verloten we een paar droppakketten. Dan maken wij er een top tien van, zodat de nieuwe Groningers niet per abuis met een te brakke kop de Martinitoren beklimmen. Dat gun je niemand.

studenten

Psst, hier meer afleiding: