Wat is de mannelijke variant van Poedie?

Wichtige vraag in de inbox: “Sikkom help! Mijn ‘echte’ Groningse vriend noemt mij telkens Poedie en als import Groningse heb ik hier eigenlijk niks op te zeggen. Wat is de mannelijke versie van een die naam? Alvast bedankt!”

Een verdomd goede vraag. Poedie is net zo Gronings als de Martinitoren en de FC. Erwin de Vries heeft er zelfs een lied over gezongen: “Blief met dien poot’n van mien Poedie.” Maar zelfs Erwin weet niet wat de vrouwelijke evenknie van het koosnaampje is.

Suggesties voor Poedie welkom!

“Jaaa, nou nee, poeh, daar vraag je me wat. Ik denk niet dat een gelijkwaardig woord is. Dan kom je eerder bij scheldwoorden terecht, maar het is echt een lief koosnaampje. Ik heb eigenlijk geen idee.” Als zelfs de koning van de Poedies het niet weet, rest er maar een oplossing.

Vraag het de massa, niet dat die altijd gelijk heeft, maar samen komen we verder. Dus daarom, om de import Groningse te helpen aan een weerwoord op Poedie: Wat is de mannelijke variant voor de bijnaam? Suggesties zijn welkom. Droppen in de comments is leuk. De leukste variant wint een Sikkom-droppakket. Mailen kan en mag ook.

Dat kan naar willem.groeneveld@ndcmediagroep.nl. Inzenden kan tot en met 29 mei.

Psst, hier meer afleiding: