Wat wordt het weer als straks de terrassen losgaan? We doen een kleine voorspelling

Als alles meezit qua besmettings en ziekenhuisopnames dan mogen de terrassen op 21 april weer los. Dat is goed nieuws en menigeen verwacht een stormloop. Maar wat als het dan 8 graden is en de regen met bakken uit de hemel valt?

Weersverwachtingen worden onbetrouwbaarder naarmate de periode voorspelperiode langer wordt. Het weer voor de komende dagen is tot op redelijk detailniveau aan de hand van weerkaarten in te vullen. Maar 21 april is pas over een kleine twee weken. Desondanks kunnen we al wel voorzichtig checken of het een beetje terrasweer is tegen die tijd.

weer

Voorzichtig lente

Om maar direct met de deur in huis te vallen: het wordt, afgaande de weerkaarten, redelijk terrasweer. Niet zo warm als eind april afgelopen jaar, maar dat was ook redelijk extreem. En dit jaar hebben we te maken met de poolstroom, die zorgde halverwege februari al voor behoorlijk koude weken en ontregelt nu ook het lenteweer.

Die poolstroom blijft Nederland voorlopig nog wel eem parten spelen. Niet dat we de komende weken ook weer gure Noorderwind en winterse neerslag krijgen. Maar de temperatuur blijft de komende week wel aan de frisse kant. Daarna loopt de temperatuur in het Noorden, afgaande modellen, op richting standje lente.

Met dekentje op schoot

Dus geen zomerse toestanden zoals vorig jaar in april. Maar wel richting de 15 graden met af en toe zon en net zo vaak grijs. Dat klinkt dus redelijk. Zeker met een dekentje op schoot is het dan goed te doen op terras. Maar let wel: het is allemaal nog erg onzeker. Veel hangt af van het Hogedrukgebied in het Zuiden van Europa. Als die aan kracht wint, krijgen wij beter weer.

Psst, hier meer afleiding: