Wauw: laatste plannen transformatie tankstation aan ’t water bekendgemaakt

Schetsontwerpen: gemeente Groningen/Marseille Buiten/IRIS

Gisteravond werden de laatste plannen voor het monumentale tankstationnetje aan de Groninger Diepenring gepresenteerd. En eerlijk: het ziet er allemaal heel puik uit. Groningen krijgt er een zeer aangename chillspot bij.

Het skeetige monumentale tankstationnetje aan het water is natuurlijk al enige tijd buiten gebruik en de gemeente gaf drie ontwerpbureaus de opdracht iets tofs te bedenken voor de spot. En zo geschiedde. Winnaar: Marseille Buiten/IRIS uit Utrecht.

Zij bedachten dat het tankstationnetje een make over tot koffietentje krijgt. Inclusief terras aan het water. Niet slecht, vond ook de jury. Helemaal omdat het bureau ook een hele dikke houten vlonder aan het water schetste. Een stek je snoeihard kunt chillen en waar bootjesmensen hun sloep kunnen aanleggen.

De omgeving krijgt eveneens een facelift. De bomen blijven, maar daarbij komt nog veel meer groen. Gras, plantjes, je kent het wel. En bankjes, looppaden en chillspots. Eigenlijk van alles om dit een van de meest relaxte stadsparkjes van 050 te maken. Een plek voor sport, ontspanning en als doorlooproute van en naar het centrum.

Nieuwste plannen

Schetsontwerpen: gemeente Groningen/Marseille Buiten/IRIS

Met hun ontwerp had Marseille Buiten/IRIS uit Utrecht dus al gewonnen, maar gister zijn de nieuwste plannen gepresenteerd. Kleine aanpassingen na input van de gemeente en bewoners. Wat de dames en heren uit Uutje hebben veranderd na de feedback? Paar details, zoals de vorm van de vlonder. Die lijkt nu iets groter en ronder te worden dan op het eerste ontwerp.

Ook het tankstation, dat nu nog vies roze is beschilderd, wordt in ere hersteld. Vroegãh was het een Ess en dus komt de karakteristieke rood-witte kleurencombo weer terug. Diesel tanken kan er allang niet meer. Koffie en kouk straks wel.

2022

Wellicht heb je het al gezien, maar inmiddels wordt er al hard gewerkt op het terrein: kilo’s vervuilde grond worden afgevoerd en de tegels gaan eruit. Mocht alles volgens plan gaan, dan is Dudok aan het Diep in 2022 helemaal klaar voor bier en jonko. Jeeeeeuj.

Wat vind jij van de plannen aan het water? Laat het weten in de comments op Facebook.

Schetsontwerpen: gemeente Groningen/Marseille Buiten/IRIS
Schetsontwerpen: gemeente Groningen/Marseille Buiten/IRIS
Psst, hier meer afleiding: